Sitede Ara

Pilot Tümgeneral, İsrail'e postayı böyle koydu: Madem bana Arz-ı Mevûd diyorsun, o halde Mescid-i Aksa...

Pilot Tümgeneral, İsrail'e postayı böyle koydu: Madem bana Arz-ı Mevûd diyorsun, o halde Mescid-i Aksa...

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, sözde 'vaat edilmiş toprak' peşindeki İsrail'in Türkiye'yi tehdit etmek için çok küçük bir güç olduğunu, bu ülkenin Ankara'ya açıktan meydan okuyamayacağını dile getirdi. Karataş, Anadolu'yu hedef alan haritalara karşı Türklerin de kendi haritasını masaya sürmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Gündem

10.10.2024, 00:14

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, İsrail'in 'vaat edilmiş toprak' hezeyanına çarpıcı sözlerle meydan okudu. 

Türkiye'den onlarca kenti de içine alan İsrail haritasına karşı Türk haritasını masaya getiren Karataş, "Madem bana Arz-ı Mevûd diyorsun, teolojiyle geliyorsun; o halde Mescid-i Aksa'yı da içine alacak olan sınırlar benim haritamdır!" dedi. 

İsrail'in savaşı sürdürmede tamamen ABD'ye bağımlı olduğuna, küçük coğrafyası ve nüfusuyla çatışmaları uzun süre idame ettiremeyeceğine dikkat çeken Karataş, "Bir gün İsrail tüm hayallerini gerçekleştirse ve karşısında sadece Türkiye kalsa bile onun boyu Türkiye karşısında epey küçük kalır" ifadesini kullandı. 

Dr. Oetker boykot mu? Dr. Oetker kimin, İsrail malı mı? Dr. Oetker boykot mu? Dr. Oetker kimin, İsrail malı mı? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İSRAİL'İN BOYUNU ÇOK AŞAR 

Habertürk TV'de yayınlanan 'Gerçek Fikri Ne?' programında İsrail yayılmacılığı ve Kürecik radarı hakkında görüşlerini açıklayan eski F-16 pilotu Karataş şunları söyledi:

Beyazıt Karataş Habertürk TV'de konuştu.

"İsrail küçük bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye için kısa ve orta vadede tehdit değildir. Ancak 'ikinci İsrail' olarak adlandırılan PKK/YPG terör örgütü üzerinden veyahut içimizdeki piyonları vasıtasıyla iç cephemizi zayıflatmaya yönelik tehdit oluşturabilir. 

Ama Türkiye şu andaki imkan ve kabiliyetiyle, baskına uğrasa bile etkilenmez. Türk ordusu muharip bir ordu... Şu anda dünyada savaşma azim ve kararlılığını devam ettiren çok az silahlı kuvvet var. Dolayısıyla Türkiye İsrail'in boyunu aşar. 

İsrail de bunu bildiği için önce kendi coğrafyasında kendi hedefleri peşinde koşarken uzaktan da Netanyahu'nun oğlunun yayınladığı haritalarda olduğu gibi psikolojik savaş üzerinden yürümeye çalışmaktadır. 

Ben şunu hep söyledim: Türk milleti olarak size karşı çıkarılan haritaları dikkate almayacaksınız. Siz başka haritalar çıkaracaksınız. İsrail'e karşı siz de başka haritalar çıkaracaksınız. Caydırıcılık için bazen dişlerinizi göstermeniz gerekir."

Discord ne zaman açılacak? Discord yasaklandı mı? Discord ne zaman açılacak? Discord yasaklandı mı? Haberi Görüntüle

FÜZE BİLGİLERİ KÜRECİK'TEN GİDİYOR

Amerikan istihbaratıyla İsrail istihbaratının ortak çalıştığını hatırlatan Beyazıt Karataş, Türkiye'deki NATO radarı Kürecik'in sağladığı verileri de İsrail'in kullandığını söyledi. Karataş şöyle konuştu:

Kürecik Radar Üssü

"Kürecik'teki radar NATO radarı diye geçiyor ama Amerikalılar işletiyor ve bilgiler direkt Almanya'daki NATO üssüne gidiyor. Bu radardan bir İsrail de bir de Katar'da var. 

Türkiye'deki bu radar neden önem kazanıyor? İran'ın kuzeydoğusundan, İsrail ve Katar'daki radarların menzili dışındaki bölgeden atılacak olan bir füzenin Kürecik'ten tespit edilmesi size 3 ilâ 5 dakikalık bir reaksiyon süresi kazandırıyor. Yani sığınaklara gitmek için...

Füzenin atılmasından sonra ortaya çıkan bilgiler ise füzenin nereye düşebileceğine ilişkin kestirmeyi veriyor.

ABD hem İsrail hem Katar hem de Malatya-Kürecik'teki radarları kullanarak 3 kestirmeyle füzenin düşeceği yer hakkında kesin kanaat sahibi oluyor. Kürecik Amerikalılar tarafından kullanılan ve Türkiye'ye de hiçbir faydası olmayan bir tesistir."

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading