PKK üyesi çıkan Yenidoğan çetesi lideri Fırat Sarı'dan kan donduran itiraf: Bebekler ölürken parayla motive etmiş

PKK üyesi çıkan Yenidoğan çetesi lideri Fırat Sarı'dan kan donduran itiraf: Bebekler ölürken parayla motive etmiş

12 bebeğin ölümüne neden olan 'Yenidoğan Çetesi'nin lideri Dr. Fırat Sarı'nın, 1998 yılında terör örgütü PKK üyeliğinden 12 yıl kesinleşmiş cezasının olduğu ortaya çıktı. Çete lideri Fırat Sarı'nın verdiği ifade 'pes' dedirtti.

Gündem

19.10.2024, 11:05

Türkiye'nin gündemine oturan "yenidoğan çetesi" soruşturması tüm hızıyla devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 47 şüpheliden 22'sinin tutuklandığını duyurdu. 12 bebeğin ölümüne göz yuman çete üyelerinin konuşmaları kan dondurdu. Çetenin lideri olarak bilinen Fırat Sarı ise PKK üyesi çıktı. Çete başı Fırat Sarı'nın, 1998de PKK üyeliğinden 12 yıl kesinleşmiş cezası varmış. 2003 yılında Topluma Kazandırma Yasasıyla cezası 2 yıla indirilmiş ve doktorluğa geri dönmüş. Daha önce PKK üyeliğinden 5 yıl hapis yatan Fırat Sarı verdiği ifadede çok konuşulacak itiraflarda bulundu. Ayrıca söz konusu hastanalerin faaliyetleri hakkında inceleme başlatıldı. 

Fetullah'ın yeğeninden yeni mesajlar: Pensilvanya'da paralar suyunu çekti, Hırsız Cevdet'e karşı harekete geçin Fetullah'ın yeğeninden yeni mesajlar: Pensilvanya'da paralar suyunu çekti, Hırsız Cevdet'e... Haberi Görüntüle

2 HASTANENİN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Para için bebekleri öldüren çete ile ilgili Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada "Olay, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca "Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen 2 hastanenin faaliyetleri askıya alındı. Dr. Fırat Sarı'nın günde 8.000 TL kazanmak için 12 bebeğin ölüm talimatını verirken saç ektirdiği ortaya çıktı.

MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın canlı bombası yok edildi MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın canlı bombası yok edildi Haberi Görüntüle

22 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklama geldi. Bakan Tunç açıklamasında "Bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si tutuklanmıştır. 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir. Gözaltına alınan 8 şüphelinin 5'i tutuklanmış ve 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir" dedi.

Önce yabancılar alındığı için kavga mı çıktı? DMM'den Lübnan'daki tahliye sırasında olay çıktı iddialarına ilişkin açıklama! Önce yabancılar alındığı için kavga mı çıktı? DMM'den Lübnan'daki tahliye... Haberi Görüntüle

"PKK ÜYELİĞİNDEN 5 YIL CEZAEVİNDE YATTIM"

A Haber'de yer alan iddiaya göre; çetenin lideri Doktor Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan Fırat Sarı, suçlamaları reddetti. Her şeyin prosedüre uygun olduğunu savunan Fırat Sarı, banka hesabındaki para hareketlerine ilişkin skandal ifadeler kullandı. 

İfadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğinibelirten Fırat Sarı, şunları kaydetti;

"Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir" 

Emine Erdoğan, Tiran'da Linda Rama ile bir araya geldi: Kültürel işbirliği vurgusu Emine Erdoğan, Tiran'da Linda Rama ile bir araya geldi: Kültürel... Haberi Görüntüle

''HER ŞEY PROSEDÜRE UYGUN''

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Fırat Sarı, "İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'eks olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandı. 

Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Haberi Görüntüle

"MOTİVASYON AMAÇLI PARALAR"

"Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır." diyen Fırat Sarı, hastanede çalışan doktor, hemşire ya da başka bir sağlık çalışanına da talimat vermediğini iddia etti.

Okullar 14 Ekim'de tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara tatil var? Okullar 14 Ekim'de tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara tatil... Haberi Görüntüle

582 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soruşturma kapsamlı bir şekilde devam ederken 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 19 hastane ve sağlık şirketi malen sorumlu gösteriliyor. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapsi cezasi isteniyor.

Terörle mücadele devam ediyor: Pençe Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlere operasyon Terörle mücadele devam ediyor: Pençe Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlere operasyon Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar be hemşirelerle anlaşıp bir suç ağı oluşturan yenidoğan çetesinin bebekleri haksız kazanç sağlamak için yoğun bakımda beklettikleri ortaya çıktı. İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'daki hastanelerde bakımsızlıktan, yeterli hekim desteğini alamamaktan 10 bebek hayatını kaybetti. Bu ölümlerden sorumlu tutulan zanlıların telefon görüşmelerinde; ciğer filmleri, kan değerleri analizi ve tedavi yöntemi ile ilgili sayısız hatalı işlemden söz ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading