PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar!

PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar!

Terör örgütü PKK'nın finans hücresi olan İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da yerlere operasyon tertip edildi. Teröristerlin “Hastalara yardım” ve “Muhtaç çocuklara yardım” adı üzerinden çoçuklara istismar edilerek sözde yardım parası toplandığı ve örgütün Suriye bağlantısının fonlandığı tespit edildi. Hasta ve muhtac durumdaki çoçukları istismar eden 9 terörist yakalandı.

Gündem

14.10.2024, 12:21

İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü Polisleri'nin çalışması kapsamında terör örgütü PKK/KCK'nın finans hücresi bulundu. Titizlikle yürütülen çalışmalar dahilinde örgütün finans hücresi ve yapılanmasında yer alan teröristler tespit edildi.

Polisin yapmış olduğu çalışma üzerine; PKK'nın finans hücresinde çalışan terör mensupları "Hastalara yardım" ve "Muhtaç çocuklara yardım" adı altında sözde yardım parası topladı. Örgüt yapmış olduğu bu çirkin çalışma ile çoçukları istisamar ederek sözde yardım parasını Suriye bağlantasına aktardığı belirlendi.

Öte yandan toplanan bu paraların örgütün cezaevinde yer alan hükümlü olan terör yakınlarına ve kırsal alanda bulunan teröristlerin ailelerine de verildiği aktarıldı.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, Özel Harekat desteği ile beraber eş zamalı olarak İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da 7 ayrı adrese operasyon tertip etti.

PKK'nın finans hücresi bünyesinden bulunan 9 terör örgütü üyesi; "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu'na Muhalefet" suçundna yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel içerikli dokümana ele geçirilerek, incelemeye alındı.

Gözaltına alınan terör örgütü üyelerinden 3 kişi "Etkin Pişmanlık" hükümlerinden yararlanarak serbest kalırken, 4 tetörist ise tutukladı. Kalan diğer iki kişi ise "Adli Kontrol" kararı dahilinde yargılanmak şartıyla serbest bırakıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading