PKK'yı bitirecek büyük operasyon öncesi Irak Dışişleri Bakanı'ndan açıklama: PKK iki ülkenin de sorunu!

PKK'yı bitirecek büyük operasyon öncesi Irak Dışişleri Bakanı'ndan açıklama: PKK iki ülkenin de sorunu!

Yürütülen başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'nın yurt içindeki inleri temizlendi. Sıra şimdi Irak'ın kuzeyini teröristlerden temizlemeye geldi. PKK'yı Sincar, Mahmur, Kerkük, Erbil, Süleymaniye hattında ciddi bir süpürme operasyonu bekliyor. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hussein, katıldığı canlı yayında, "PKK sorunu hem Türkiye hem de Irak için çözülmesi gereken bir mesele. Irak toprakları, komşu ülkelere saldırı için kullanılamaz." dedi. 

Gündem

13.07.2024, 17:33

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yönelik muhtemel askerî harekâtı 2024 yılının en önemli başlıklarından biri haline geldi. Düğmeye basılacak büyük operasyon öncesi Irak hükümeti ve Türkiye arasında görüşmeler devam ederken Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hussein "Türk ordusunun Irak topraklarındaki varlığı ve PKK sorununun hem Türkiye hem de Irak için ne denli önemli bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor." dedi. 

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hussein, Türk ordusunun Irak topraklarındaki varlığı ve PKK sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Türk ordusunun Duhok vilayetinde 1991 yılından beri konuşlanmış olduğunu ve DAEŞ’e karşı savaş sırasında başka bölgelerden geçişler yaptığını ifade etti. Ancak, Türk kuvvetlerinin varlığı konusunun hala tartışma noktalarından biri olduğunu söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hussein, Türkiye ve Irak'ın operasyon öncesi görüşmeleri ve karşılıklı yapılan planların hangi aşamada olduğunu açıkladı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı genç kadının burnunu kırdı! İstifası İstendi AK Parti Gençlik Kolları Başkanı genç kadının burnunu kırdı! İstifası... Haberi Görüntüle

"BİR SONRAKİ GÖRÜŞMEDE ANLAŞMAYA VARMAYI UMUT EDİYORUZ"

Fuad Hussein, güvenlik dosyası konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirtti. Türk ve Irak taraflarının farklı önerileri olduğunun altını çizen Bakan, Ankara'daki bir sonraki toplantıda bir anlaşmaya varmayı umduklarını söyledi. Türk kuvvetlerinin varlığının PKK’nın tehdidiyle ilişkilendirildiğini ve Türk hükümetinin bu bölgelerde PKK ile savaşmak için bulunduğunu ifade etti.

Bedelli askerlik ne kadar olacak? 2025 bedelli askerlik ücreti kaç TL? Bedelli askerlik ne kadar olacak? 2025 bedelli askerlik ücreti kaç... Haberi Görüntüle

"GÜVENLİ KORİDOR HAKKINDA BİLGİM YOK"

Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırı boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor oluşturma planı hakkındaki sorusu üzerine Bakan, bu konuda bilgi sahibi olmadığını ve iki taraf arasında bir anlaşmanın olmadığını belirtti. Medya üzerinden takip edilen konular olduğunu, ancak Türk hükümetiyle bu konuyu konuşmadıklarını söyledi. Irak Anayasası'na bağlı olduklarını ve anayasanın hiçbir silahlı örgütün Irak topraklarını komşu bir ülkeye saldırmak için kullanmasına izin vermediğini vurguladı.

Mike Schrama kim? Karsu hamile mi? Bebeğinin cinsiyeti ne, belli oldu mu? Mike Schrama kim? Karsu hamile mi? Bebeğinin cinsiyeti ne, belli... Haberi Görüntüle

"PKK HEM TÜRKİYE'NİN HEM'DE IRAK'IN SORUNU"

Fuad Hussein, PKK sorununun bir Türk sorunu olduğunu, ancak şimdi aynı zamanda bir Irak sorunu haline geldiğinin altını çizdi. Irak'ın çatışmayı savunmadığını ve sorunların şiddet yoluyla çözülmesine inanmadıklarını belirten Irak Dışişleri Bakanı İran ile bazı güvenlik anlaşmalarına vardıklarını ve İran'ın Kürdistan'daki silahlı partilerinin unsurlarını başka yerlere taşıdıklarını açıkladı. Aynı modelin Türk tarafı ve PKK için de kullanılabileceğini, ancak PKK’nın örgütlenme şekli, düşünceleri ve ideolojisinin İran örgütlerinden farklı olduğunu ifade etti. 

Bakan Hussein, şiddeti önlemenin yollarını tartışmaları gerektiğini ve bu çabaların hem Irak içinde hem de Irak topraklarından Türkiye'ye yönelik şiddeti önlemek amacıyla olduğunu söyledi. 

Aynı filmi dünya bir kez daha izliyor! Tarih tersine döndü: Lübnan'dan Suriye'ye göç dalgası başladı! Aynı filmi dünya bir kez daha izliyor! Tarih tersine döndü:... Haberi Görüntüle

"TERÖRİSTLERİN YAŞAYABİLECEĞİ TEK DOĞAL ALAN IRAK'IN KUZEYİ"

Orta Doğu coğrafyasında terörün tutunabileceği, yaşayabileceği tek doğal alan Irak'ın kuzeyidir .Burası temizlendikten sonra, Türkiye'nin yönetiminde oluşturulan cephede bir süpürme operasyonuyla Gara Süleymaniye arasındaki bölge tamamen terörden temizlenecek. Bu çok önemli. Çünkü Irak, Suriye sınırının da işlevsel hale getirilmesiyle teröristlerin Irak'tan Suriye'ye geçişleri ve lojistik destek almaları da önlenecek. 

Anlattıkları çok korkunç! İki kadını katleden Semih Çelik'in çektiği video ortaya çıktı! Anlattıkları çok korkunç! İki kadını katleden Semih Çelik'in çektiği video... Haberi Görüntüle

"IRAK-SURİYE SINIRI İŞLEVSEL HALE GELECEK"

Yani Suriye'yle Irak arasında bir sınır hattı oluşturulacak. Irak-Suriye sınırı var ama sadece kâğıt üzerinde, gerçekte sınır filan yok. Ama bu hattın işlevsel hale getirilmesi bu bölgeden terörist geçişlerinin önlenmesi, Suriye'de teröristlerin lojistiğinin kesilmesi anlamına gelir.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading