PKK/YPG'nin lağvedilmesine cevap terörün sahiplerinden geldi: Erdoğan'ın Kazan'a gittiği gün TUSAŞ'ın Kazan'daki tesislerini seçtiler

PKK/YPG'nin lağvedilmesine cevap terörün sahiplerinden geldi: Erdoğan'ın Kazan'a gittiği gün TUSAŞ'ın Kazan'daki tesislerini seçtiler

PKK/YPG'nin bizzat elebaşı Öcalan'ın yapacağı çağrıyla lağvedilme ihtimalinin ortaya çıkması, terörün sahiplerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi için Kazan'a gittiği gün, TUSAŞ'ın Kazan tesislerinde kan akıtmak için düğmeye basıldı.

Gündem

23.10.2024, 18:40

ABD-İsrail destekli PKK'nın lağvedilmesi çağrılarına cevap, terörün sahiplerinden geldi. Türk halkının gözbebeği TUSAŞ, alçakça bir terör saldırısına uğradı. 

Dünyanın en önemli savunma fuarlarından biri olan SAHA EXPO yüzlerce ülkeden temsilcileri İstanbul'da bir araya getirirken, millî savunma sanayiinin simgesi durumundaki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin Ankara-Kazan'daki tesisleri uzun namlulu silah ve bombalarla hedef alındı. 

Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi şehit düştü, 14 kişi de yaralandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın gerekirse Türkiye Büyük Millet Meclisi DEM Parti grubunda konuşabileceğini söyleyerek dünyanın gündemine oturmuş ve Bahçeli'nin sözleri Kandil cephesinde şaşkınlıkla karşılanmıştı. 

Örgütün lağvedilme ihtimalinin bizzat Abdullah Öcalan tarafından açıkça dile getirilme ihtimali, ABD'nin Suriye kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı terör devletinin bekçisi PKK/YPG elebaşlarını da paniğe sevk etti. Örgütün Suriye'deki elebaşları, şimdiye dek ABD desteğiyle elde ettikleri 'kazanımları' terk etmeyeceklerini duyurdu.

Terör örgütüne bağlı propaganda aygıtlarında ise Bahçeli'nin açık çağrısına yönelik olumlu bir yorum gelmedi. Bu durum, çözüm sürecinde olduğu gibi şimdi de PKK yönetiminin tamamıyla ABD-İsrail kontrolünde bulunduğunu ve örgüt elebaşı Öcalan'la bağlarının zayıfladığını ortaya koydu. 

Amerikan Merkez Komutanlığı'na doğrudan bağlı PKK/YPG'nin Kürt halkı nezdinde 'yok olma' ihtimaline karşı küresel terörün sahipleri kaos planını devreye soktu. 

İBB Meclisi'nde LGBT tartışması: AK Partili ve CHP'li üyeler birbirlerinin üzerine yürüdü İBB Meclisi'nde LGBT tartışması: AK Partili ve CHP'li üyeler birbirlerinin... Haberi Görüntüle

SINIRDAN PARAMOTORLA GEÇMİŞ OLABİLİRLER 

Eski MİT mensubu Ali Burak Darıcılı, TUSAŞ'a yönelik saldırının 26 Eylül 2022 günü Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıya benzediğine, teröristlerin o saldırıyla benzer şekilde hareket ettiğine dikkat çekiyor. 

Kaçırılmış bir taksiyle olay yerine gelen teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başlayıp karşılaştıkları direncin durumuna göre hareket ettiklerini, eğitimli olduklarını ve muhtemelen Suriye'den Türkiye'ye paramotorlarla geçtiklerini dile getiren Darıcılı, terör saldırısının çok büyük bir ihtimalle YPG kaynaklı olduğunu kaydetti. 

Darıcılı, terör propagandasına hizmet edilmemesi gerektiğini belirterek güvenlik kamerası görüntülerinin saldırı sonrası hemen yayılmış olmasını da eleştirdi. 

Son uçuşu oldu! THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti! Son uçuşu oldu! THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN BRICS ZİRVESİ İÇİN KAZAN'A GİTTİĞİ GÜN

Suriye'nin 3'te 1'ini Amerikalılarla birlikte işgal eden terör örgütü, 'HAT Timleri' denilen yapılanmayla suikast ve sabotaj konusunda özel eğitim alıyor. 

PKK/YPG'ye bu eğitimler ABD Özel Kuvvetleri tarafından veriliyor. Teröristlerin Türkiye'de eylem yapmak için sınırı daha önce paramotorla geçme girişiminde bulundukları biliniyor. 

Türkiye sınırındaki Kamışlı'da geçtiğimiz yıl PKK/YPG'nin sözde özel kuvvetleri HAT'ın mezuniyet töreni Amerikalı subayların katılımıyla gerçekleşmişti.

Türkiye'ye havacılıkta tamamen bağımsızlık kazandıracak platformların üretildiği TUSAŞ'ın terör saldırısıyla hedef alınması, eylemin ses getirmesi açısından da simgesel görülüyor. 

TUSAŞ'a yönelik saldırının aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi için Kazan'a gittiği saatlerde gerçekleşmiş olması dikkat çekiyor. TUSAŞ tesislerinin Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunması da saldırıya adres olarak seçilen yerle BRICS zirvesinin mekanı arasında paralellik kurulmasına yol açtı. 

TUSAŞ'a saldıran 2 terörist, güvenlik güçlerince vurularak sarı torbalara konuldu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading