Yandex Metrica

Polat davasında karar günü! Mahkeme ara kararını açıkladı! Engin Polat serbest bırakıldı!

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin 3 gün sürecek olan kara para aklama ve vergi kaçırma suçuna ilişkin davada mahkeme bugün ara kararını açıklayacak. 2. Asliye Ceza Mahkemesi dün Dilan Polat için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verirken, Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi Mahkeme ise bugün ara kararında çifte ilişkin yeni kararını açıklası. Polat davasında tutuklu bulunan tüm sanıklar tahliye edildi. Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazda bulundu.  

Gündem

06.09.2024, 19:32

Kasın 2023 tarihinde 'karar para aklama  ve vergi kaçırma' suçlarından tutuklnan ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yargılama süreci 4 Eylül itibariyle başlamıştı. Mahkemede Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve 28 şüpheli daha savunmasını yaparken dün ise avukatları savunmasını yaptı. 

Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit nereli? Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal... Haberi Görüntüle

POLAT ÇİFTİNİN TAHLİYESİ İSTENDİ

Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, savunmasında, aile için örgüt çıkması ve Mail order içeren şirketlerin söz konusu olmadığına değindi. Engin Polat'ın işlediği suçlara dair somut delilin bulunmadığını belirten Avukat Sevinç Horoz, müvekklinin tahliyesini talep etmişti.

Polat davasında karar günü! Mahkeme ara kararını açıkladı! Engin Polat serbest bırakıldı! Polat davasında karar günü! Mahkeme ara kararını açıkladı! Engin Polat... Haberi Görüntüle

SAVCILIK MÜTALASINI AÇIKLADI

Polat davasınn 2. gününde savcılık mütalaasını açıkladı ve çiftin tüm mal varlıklarının tedbir kararının devamına karar verildi. Engin Polat'ın ise tutukluluk halinin devamına, eşi Dilan Polat ve diğer tutuksuz yargılanan sanıkların ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak yurtdışı çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi. 

Narin Güran'ın annesinin haftalar sonra videosu ortaya çıktı: Bir köşeye atın kızım biliyor, dayanamıyor Narin Güran'ın annesinin haftalar sonra videosu ortaya çıktı: Bir köşeye... Haberi Görüntüle

ENGİN POLAT VE TÜM SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Engin Polat'ın babası Sezgin Polat be kardeşi Alper Kürşat Polat'ın da tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme bugün ara kararı açıklandı. Emrullah Erdinç'in haberine göre Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat'ın aralarında bulunduğu tüm sanıklar tahliye edildi. Mahkemenin verdiği ara kararla, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün içintahliye kararı verildi.

MasterChef Onur yarışmadan ayrıldı mı? Onur'a ne oldu, neden yok? MasterChef Onur yarışmadan ayrıldı mı? Onur'a ne oldu, neden yok? Haberi Görüntüle

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Polatlar davasında çıkan tahliye kararına itiraz ettiği öğrenilirken üst mahkeme itirazı değerlendirecek. Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık için tahliye edilmesine itirazda bulundu.

Başsavcılığın itiraz dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehlerine tahliyeyi gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetini koruyor olması, sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, sanıkların üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçların kanunda öngörülen ceza miktarının üst sınırının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde belirlenen özgürlüğün kısıtlanmasını gerektirir kriterlerin halen mevcut olması ve tutuklu sanıkların kaçma şüphesinin bulunması hususları nazara alınarak, tutulu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi gerekirken, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların tahliyesine karar verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır."

Başsavcılık, bu nedenlerle usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan, verilen tahliye kararının kaldırılmasını, sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Emine Erdoğan, koruyucu aileler ve çocuklarıyla buluştu: 'Koruyucu aileler çocukların hayat hikayesini adeta baştan yazdı' Emine Erdoğan, koruyucu aileler ve çocuklarıyla buluştu: 'Koruyucu aileler çocukların... Haberi Görüntüle

MAHKEME SAVCILIĞIN İTİRAZINI KABUL ETMEDİ

Engin Polat'ın tahliye edilmesinin ardından savcılık tahliye itirazını kabul etmedi.

Pera Palas'ta Gece Yarısı Halime kimdir? Halime'yi hangi oyuncu oynuyor? Pera Palas'ta Gece Yarısı Halime kimdir? Halime'yi hangi oyuncu oynuyor? Haberi Görüntüle

TAKİPÇİLERİNDEN YİNE DUA İSTEDİ

Dilan Polat sabah saatlerinde arar karara açıkanmadan önce sosyal medya hesabı Instagram üzerinden açtığı 'Enerciii' isimli kanalda dava gününden beri takipçilerinden Fetih süresi okumaalrını istemişti. Ünlü fenomen yine karar öncesi sevenlerinden dua istemyei ihmal etmedi.

İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı kundaklandı İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı... Haberi Görüntüle

PEMBE TAKIMI İLE ADLİYEDE

Dilan Polat'ın kzı kardeşi Sıla Doğu ise duruşma öncesi sosyal medya hesabından pembe takımı ile verdiği pozları paylaşarak duruşmaya gittiğini paylaştı. Sıla Doğu, 'Güzel haberlerle' diyerek paylaşımda bulundu. Dilan Polat ise adliyede görüntülenirken turkuvaz takım giydiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

İLK PAYLAŞIMINI YAPTI

Ünlü fenomen Dilan Polat sosyal medya hesabından aylar sonra ilk paylaşımını yaptı. Ünlü fenomen arabada 'Enerci' şarkısıyla paylaşım yaaprken, Engin Polat'ın tutuklu bulunduğu bir videoyu paylaştı.

6 Eylül metrobüs neden gelmiyor? Metrobüs arıza mı, kaza mı yaptı? 6 Eylül metrobüs neden gelmiyor? Metrobüs arıza mı, kaza mı... Haberi Görüntüle

DİLAN POLAT'TAN SEVİNÇ AÇIKLAMASI

Dilan Polat eşi Engin Polat'ı görmek için Çorlu'ya doğru giderken açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularına kısa yanıtlar veren Dilan Polat, “Çok dua ettim. Beklemiyordum, çok üzgündüm, yani çok, çok, çok mutluyum. Ailemiz tekrardan bir araya gelecek, çok şükür. Allah’a şükürler olsun. Yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Karar sizin için sürpriz oldu mu?” sorusuna Dilan Polat, “Sürpriz oldu. Çünkü savcı beyin kararından endişeliydim ve çok korkuyordum. Çok dua ettim.İnşallah çıkacaksın dedim. Çünkü hani çok fazla iftira atıldı, çok fazla lekelendi.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

1

0

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading