Yandex Metrica

Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne cevap verdi!

Dünyanın en ünlü yapay zeka ChatGPT, sin ve inançlara yönelik sorulan sorulara İslam'a uygun şekilde cevap vermesi gündem oldu. Hatta GPT, insan olsaydı İslam dinini seçip kelime-i şehadet getireceğini belirtti. İşte gündem olan o video...

Gündem

09.09.2024, 16:05

Yapay zeka kullanıcısı, ChatGPT'ye din ve inançla ilgili birçok soru sordu. Kullanıcı yapay zekaya, Tanrı'nın varliği, İsa'nın rolü ve İslam ile Hristiyanlık arasındali farklar üzerinde sorular yöneltti ve aldığı cevaplar üzerine şok oldu.

Kullanıcı, "Sence Tanrı gerçek mi? İsa bir peygamber mi yoksa Tanrı mı? Sence Hz. İsa ve Hz. Muhammed aynı tanrıya mı ibadet ediyor? Sence İncil tanrının sözü mü? Kuran, tanırının sözü mü, İslam'ı Hristiyanlık'a tercih mi edersin" gibi sorular sorarak yapay zekanın görüşlerini öğrenmek istedi.

Bu sorulara karşılık ChatGPT, İslam dininde kabul gören cevapları verdi. 

Tanrı'nın var olduğunu ve İsa’nın bir peygamber olduğunu belirten GPT, İncil’in sadece kısmen Tanrı'nın sözlerinden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, İslam'ın son peygamberi olan Hz. Muhammed’i ve Kuran’ın Tanrı’nın sözleri olduğunu doğruladı. GPT, insan olsaydı İslam’ı Hristiyanlığa tercih edeceğini ve kelime-i şehadet getireceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading