Prof. Dr. Ercan'dan kritik deprem uyarısı: Hangi iki bölge tehlike altında?

Prof. Dr. Ercan'dan kritik deprem uyarısı: Hangi iki bölge tehlike altında?

Afyonkarahisar'da gece yarısından sonra meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından "önemli" ve "uyarıcı" olarak nitelendirildi. Ercan, bu depremin gerçekleştiği bölgenin 7,2 büyüklüğünde daha büyük bir depreme gebe olduğunu söyledi.

Gündem

13.10.2024, 10:53

Türkiye, geceden sabah saatlerine kadar süren depremlerle bir kez daha sallandı. Erzurum’da saat 23:29'da meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki deprem ve ardından saat 03:14’te Afyonkarahisar’da hissedilen 4,4 büyüklüğündeki sarsıntılar, vatandaşlarda endişe yarattı. Depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, her iki depremin de bölgede daha büyük depremlerin habercisi olabileceğine dikkat çekti. Ercan, bu depremlerin bulunduğu fay hatlarının "gerilmekte olduğunun" bir göstergesi olduğunu belirtti.  

FAY HATLARI HAREKETLENDİ

Erzurum ve Afyon tehlike altında belirten, Prof. Dr. Ercan iki depremi haritasıyla uyardı. Deprem sırasında aktif fay hatlarının hareketlendiğini ifade eden Ercan, özellikle "kırıkların diriliğinin göstergesi." ifadesiyle dikkat çekti.

YIKICI ETKİSİ OLABİLİR

Erzurum'da aynı gece 23:29'da meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki depremi de değerlendiren Ercan, bu depremin bölgenin gerilmekte olduğunu gösterdiğini belirtti ve yıkıcı depremler konusunda uyardı.

ŞU AN HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM YOK

Türkiye'nin sık sık sarsıldığı bir dönemde, iki farklı bölgede art arda gerçekleşen bu depremler, uzmanlar tarafından daha büyük depremlerin habercisi olarak değerlendiriliyor. Afyonkarahisar Valiliği ise depremin ardından acil durum ekiplerinin saha çalışmalarına devam ettiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediğini açıkladı.

Valiliğin yaptığı açıklama şu şekilde: 

"112 Acil Çağrı Merkezi'ne şu ana kadar gelen herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. İl merkezi ve ilçelerde ekiplerimiz taramalara devam etmektedir. Lütfen acil durum hattı olan 112'yi asılsız meşgul etmemeye özen gösterelim. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." Şeklinde açıklamada bulundu.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlatarak, yetkililer ve uzmanlar tarafından alınması gereken önlemlerin önemine dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading