Yandex Metrica

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir? Yeni Sağlık Bakanı kim oldu?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir? Yeni Sağlık Bakanı kim oldu?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir? Kabinede günlerdir bazı bakanların istifa ettiği söylentisi dolanıyordu. İstifa eden isimler arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da olduğu iddiası günlerdir siyaset gündeminde konuşuluyordu. İddiaların gerçek olduğu yayımlanan Resmi Gazete ile belli oldu. Peki yeni Sağlık Bakanı kim oldu? Resmi Gazete'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun atandığı belirtildi.

Gündem

02.07.2024, 08:33

Siyaset kulislerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği haberleri günlerdir dolaşıyordu. Bakan Koca ve hükümetten bu iddiaları yalanlayan bir açıklama da gelmemilşti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından bu yana Sağlık Bakanı olarak görev yapan ve Kovid-19 pandemisi ile zorlu bir süreci yöneten Fahrettin Koca görevden affını istedi. Bakan Koca'nın yerine ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Atamanın ardından Kemal Memişoğlu kimdir, nereli soruları sıkça sorulmaya başlandı. İşte Kemal Memişoğlu'nun hayatı ve biyografisi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kara Kuvvetlerinin 2233'üncü kuruluş yıl dönümünü tebrik etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kara Kuvvetlerinin 2233'üncü kuruluş yıl dönümünü tebrik... Haberi Görüntüle

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR? 

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve bu üniversiteyi 1990 yılında bitirdi. 

Aslen Rizeli olan Kemal Memişoğlu 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı. 

SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev 1996-1998 yılları arasında görev yaptı.

Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde 1999-2000 yılları arasında görev yaptı.

2000-2002 yıllarında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yaptı.

2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı.

2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesörü oldu.

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi oldu. 

06 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu son olarak Sağlık Bakanlığı görevine atandı. 

Prof. Dr. Memişoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

İstanbullular dikkat trafik felç! Haliç Köprüsü trafiğe kapatıldı! İşte alternatif kullanabileceğiniz yollar... İstanbullular dikkat trafik felç! Haliç Köprüsü trafiğe kapatıldı! İşte alternatif... Haberi Görüntüle

KEMAL MEMİŞOĞLU NERELİ?

Kemal Memişoğlu aslen Rizelidir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading