Yandex Metrica

Sitede Ara

Provokasyona geçit yok! "Aykırı", "Haber Report" ve "Ajans Muhbir" yöneticilerine gözaltı

Provokasyona geçit yok! "Aykırı", "Haber Report" ve "Ajans Muhbir" yöneticilerine gözaltı

Sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımları ile tanınan "Haber Report" "Aykırı", "Ajans Muhbir", "Karargah", "Mülteci Haberleri" "Murat Erkek" ve "Adem Enes Gezer" isimli hesabın yöneticisi "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltına alındı. Ayrıca Suriyeliler Suriye’ye Platformu kurucusu da gözaltına alındı.

Gündem

30.04.2024, 06:27

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi ve sonrasında provokatif paylaşımların dozunu artıran ve halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen sosyal medya hesaplarına birer birer operasyon düzenleniyor. Söz konusu operasyonda Suriyeliler Suriye’ye Platformu kurucusu, Ajans Muhbir editörü Süha Çardaklı, Aykırı isimli X hesabının Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report’un sahibi Furkan Güngör, Mülteci Haberleri, Karargah, Murat Erkek ve Adem Enes Gezer isimli hesabın yöneticisi gözaltına alındı. 

Her adımda kazıklandım! İngiliz turistten şoke eden Türkiye açıklaması! Turizme balta vuruluyor Her adımda kazıklandım! İngiliz turistten şoke eden Türkiye açıklaması! Turizme... Haberi Görüntüle

IRKÇI PAYLAŞIMLARIN FİTİLİ ATEŞLEMİŞLERDİ

Türkiye'ye kirli bir siyaset dili kazandıran Zafer Partili Ümit Özdağ'ın trol orduları arasında yer alan bu hesaplar sosyal medya hesapları üzerinden ırkçı paylaşımları ile sokakları karıştırmak istiyorlardı. Provokatif hesapların yaptığı paylaşımlar sonrası artan ırkçı saldırılara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dur dedi. Suriyeliler Suriye’ye Platformu kurucusu,  Savcılık kararıyla Ajans Muhbir editörü Süha Çardaklı, Aykırı isimli X hesabının Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report’un sahibi Furkan Güngör gözaltına alındı.

Emniyet'ten Murat Ağırel açıklaması: Gözaltına alındılar Emniyet'ten Murat Ağırel açıklaması: Gözaltına alındılar Haberi Görüntüle

TOPLAM 27 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildiği belirtildi. Adı geçen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç çerçevesinde olduğu belirtilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Sakarya, İzmir, Siirt, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul'da 27 kişi hakkında başsavcılıkça gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ali Yüce kimdir? Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüce neden istifa etti? Ali Yüce kimdir? Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüce neden... Haberi Görüntüle

"SİNSİ OYUNLARA MÜSAADE EDEMEYİZ"

Geçtiğmiz günlerde konuyla alakalı açıklamalada bulunan Erdoğan, "Sinsi oyunların kök salmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Sosyal medyada örgütlenen 3-5 şarlatanların ülkemizin yangın yerine çevirme çabasını başlarına çalacağız. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarak  bu fitne ateşini büyütmeden söndüreceğiz. İnsanımızın hak ve özgürlüklerine her bir tehdidin üzerine titizlikle gideceğiz. Yabancı düşmanlığı gibi faşist lümpenliği toplumda yayılmasına izin vermeyeceğimiz gibi yasa dışı göçle ilgili sorunları da çözeceğiz. Katar’ın finans desteğiyle başlattığımız konut projeleriyle geri dönenlerin sayısının artacağına inanıyorum." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading