Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Provokasyonluğun en büyük kanıtı: Kayseri'de Suriyelilerin evlerine saldıranlar Kuran-ı Kerim’leri yere attı!

Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme sinyallerini vermesinin ardından kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini  yaktı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları anında müdahale ile kontrol altına alırken olayların çıktığı güne ilişkin gelen görüntülerin her biri provokasyoncuların ardında bıraktığı birer delil oldu. 

Gündem

02.07.2024, 14:35

Kayseri'de Suriyeli bir göçmenin 6 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ilçeyi ayağa kaldırdı. Pazar gecesi meydana gelen olayın ardından Türkiye, Suriye’yle normalleşmeyi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Resmi kaynaklar Suriye ve Türkiye'de meydana gelen olayların arkasında terör örgütü PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin bulunduğunu açıkladı. Yapılan eylemlere ilişkin gelen görüntülerde yapılan açıklamayı destekler nitelikte. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB vurgusu: Avrupa Birliği'ne tam üyelik stratejik hedefimizdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB vurgusu: Avrupa Birliği'ne tam üyelik stratejik hedefimizdir Haberi Görüntüle

KURAN-I KERİM YERE ATILDI 

Olayların başladığı yer olan Kayseri'den provokatörlerin eylemlerine ilişkin gelen görüntüler devam ederken bir görüntü eş güdümlü olarak başlatılan eylemlerin provokasyon içerdiğini bir kez daha kanıtladı.

Kayseri'de Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldıran gruplardan bazılarının Kuran Kursu'na da saldırdığı ve Kuran-ı Kerim’leri yere attığı görüntüler ortaya çıktı.

Polis her yerde onu arıyor! Sokak ortasında 'damat' vahşeti: Acımadan 4 kişiyi öldürdü! Polis her yerde onu arıyor! Sokak ortasında 'damat' vahşeti: Acımadan... Haberi Görüntüle

BARIŞ ADIMLARI KİMİ RAHATSIZ ETTİ?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. 

Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok."

98. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta başlayacak? Gazi koşusunda hangi safkanlar yarışacak? 98. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta başlayacak? Gazi koşusunda... Haberi Görüntüle

KAYSERİ'Yİ İSRAİL İSTİHBARATI KARIŞTIRDI

Kayseri'de çıkan kaosun arkasında İsrail istihbaratına bağlı hesapların olduğu belirtilmişti. Mossad ajanlarının körüklediği olay sonrası sokağa inen bazı kalabalık gruplar belli noktalarda toplandı.Sosyal medyada, bazıları göçmen karşıtı slogan atan grupların sokaklarda yürüdüğü videolar paylaşıldı. Eskişehir Bağları gibi Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bilinen bölgelerde, işyerleri ve araçlar ateşe verildi ya da zarar gördü.Gece sokağa dökülen mahallelilerin bazı dükkanları ateşe verdiği, bazıları araçları da parçaladığı görüntüler sosyal medyada yoğun olarak paylaşıldı.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading