Recai Kutan'a veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Görüş'ün sembol ismini uğurladı

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan için Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Gündem

08.10.2024, 14:01

Millî Görüş'ün kurucu öncü kadrosunda yer alan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Refah Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı, Fazilet Partisinde ise Genel Başkanlık yapan Kutan, 54. Hükümet'te ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevinde bulundu.

Recai Kutan'ın ölümğü sonrası siyasiler, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınlandı.

Çile İstanbul! Mega kentte trafik yolları felç etti: Araçlar ilerlemekte zorluk çekti Çile İstanbul! Mega kentte trafik yolları felç etti: Araçlar ilerlemekte ... Haberi Görüntüle

RECAİ KUTAN'A VEDA

Dün 94 yaşıdna hayat gözlerini yuman Recai Kutan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan için Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Recai Kutan'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Destici ve Fatih Erbakan da katıldı.

New York'tan Erdoğan geçti: BM'de Gazze diplomasisi! Birçok liderle ikili görüşme gerçekleştirdi New York'tan Erdoğan geçti: BM'de Gazze diplomasisi! Birçok liderle ikili... Haberi Görüntüle

RECAİ KUTAN KİMDİR?

Malatya'da 1930'da dünyaya gelen Kutan, 1947'de Malatya Lisesinden, 1952'de ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

1952-1966 arasında DSİ'de görev yapan Kutan, Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü döneminde önemli GAP çalışmalarının ortaya çıkmasında mihmandarlık yaptı.

Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle 1974'te siyasi çalışmalarına başlayan Kutan,16, 20. ve 21. Dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de yerini aldı.

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

54. HÜKÜMETTE GÖREV ALDI

1977 seçimlerinde Malatya Milletvekili olmasından sonra kurulan Koalisyon Hükümeti'nde İmar ve İskan Bakanı olan Kutan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 10,5 ay hapis yattı.

Kutan, 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisinde Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

54. Hükümet'in görevde olduğu 1996-1997 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Kutan, Refah Partisinin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisinin Genel Başkanı oldu.

Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra kurulan Saadet Partisinin Kurucu Genel Başkanı olan Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading