Yandex Metrica

Rekor ceza: Çiftlik Bank davası sanığı Tosuncuk istenen ceza belli oldu!

Rekor ceza: Çiftlik Bank davası sanığı Tosuncuk istenen ceza belli oldu!

Binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçtıktan sonra Brezilya'da tutuklanan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirilmişti. 3 bin 762 mağdurun bulunduğu dava da Mehmet Aydın  için istenen ceza belli oldu.   

Gündem

25.09.2024, 16:31

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'dan sınır dışı edilmesinin ardından 3 Temmuz'da Türkiye'ye getirilmişti.  'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada savcı mütalasını açıkladı. 

Pençe-Kilit şehidimizin son sözleri yürekleri dağladı Pençe-Kilit şehidimizin son sözleri yürekleri dağladı Haberi Görüntüle

88 BİN 302 YIL HAPİS CEZASI 

Mütaalada ele başı olmakla suçlanan Mehmet Aydın'ın 4414 müşteki yönünden  88 bin 302 yıla kadar hapsi talep edildi.

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa... Haberi Görüntüle

İŞTE SUÇ DOSYASI

Kırmızı Bülten’le uluslararası seviyede de aranarak yaklanan Mehmet Aydın hakkında

- Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama

- Vergi Usul Kanunu’na muhalefet

- Suç işlemek amacıyla örgüt kurma

- Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık

- Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle binlerce yıl hapsi istenen ve Brezilya'da teslim olduktan sonra 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanan ‘Çiftlik bank' kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık hakkında yeni bir iddianame düzenlenmişti. İddianamede, 130 kişi mağdur olarak yer alırken, Mehmet Aydın ile diğer sanıkların “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından yargılanıyordu. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading