Rıza Uçan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan neden görevden alındı?

Rıza Uçan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de yeni atamalar ve görevden almalar yer aldı. Buna göre; Sağlık Bakanlığı'nda  Rıza Uçan'ın görevine son verildi. Sağlık Yatırımları Genel Müdürü görevine Mehmet Fidan atandı. Peki Rıza Uçan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan neden görevden alındı?

Gündem

19.10.2024, 09:30

Atama ve görevden alma kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre 4 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nda ise Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı. Rıza Uçan'ın görevden alınmasıyla bu göreve Mehmet Fidan getirildi. Atama kararlarının ardından ise Rıza Uçan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan neden görevden alındı? soruları gündeme gelmeye başladı. İşte Rıza Uçan'ın biyografisi...

GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim Haberi Görüntüle

RIZA UÇAN NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Sağlık Bakanlığı'nda ise Sağlık Yatırımları Genel Müdürü olarak görev yapan Rıza Uçan'ın görevden alınma neden açıklanmadı. Uçan'ın yerine Mehmet Fidan atandı.

SGK'dan duyuru: Yenidoğan çetesinin işbirlikçisi bir hastane daha kapatıldı! SGK'dan duyuru: Yenidoğan çetesinin işbirlikçisi bir hastane daha kapatıldı! Haberi Görüntüle

RIZA UÇAN KİMDİR?

Rıza Uçan 1984 yılında Gümüşhane'de dünyaya geldi. 

1987 yılında Rıza Uçan ailesi ile birlikte küçük yaşlarda İstanbul'a taşındı. 

ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Lisans eğitimini ise  Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladı.

Ardından Bahçeşehir Üniversitesi'nde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Bölümünde yüksek lisansa başlayarak ulaşım sistemleri üzerinde uzmanlık kazandı.

Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü tamamlayıp, Hukuk Fakültesine geçiş yapmak üzere eğitim hayatını devam ettirmektedir.

Profesyonel iş hayatına özel sektörde başlayan UÇAN kamu kurum ve kuruluşlarında uzun süre görev yapmıştır. 

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve başladı. 

Planlama Müdürü olarak görev yaparken İstanbul’un imar, şehircilik ve planlama faaliyetlerinde aktif rol oynadı.

19.03.2024 tarih 32494 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kararnameyle Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Rıza Uçan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Rıza Uçan Cumhurbaşkanı imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu görevden alınmıştır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading