Yandex Metrica

Sitede Ara

Roblox neden kapatıldı? Ne zaman açılacak?

Roblox neden kapatıldı? Ne zaman açılacak?

Roblox neden kapatıldı? Ne zaman açılacak? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu pek çok aileyi tedirgin eden Roblox isimli oyuna erişimi yasakladı. Bu oyuna artık ülkemizden erişim olmayacak. Roblox'un ne zaman açılacağına dair ise yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Gündem

08.08.2024, 08:46

BTK'nın sitesinde yer alan duyuruya göre dünyanın tartışmalı çocuk oyunlarından biri olan Roblox'a erişim yasağı getirildi.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada erişim yasağının Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla alındığını belirtti. Roblox adlı oyunu ile ilgili uzmanlardan daha önce peş peşe uyarılar gelmiş ve çocukların bu oyundan uzak durması istenmişti. Roblox ile ilgili alınan karar “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” denilerek duyuruldu.

Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Haberi Görüntüle

ROBLOX NEDEN KAPATILDI?

Türkiye Roblox'a da erişim engeli getirdi. Çocuk istismarına yönelik içerikleri barındırması nedeniyle oyuna erişim yasağı getirildiği açıklandı. Roblox oyunundan uzak durulması yönünde uzmanlar açıklamada bulunmuştu. Yaşanan yeni gelişmeye göre oyun resmen ülkemizde yasaklandı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya dair yaptığı açıklamada "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir." dedi.

İtibar suikastı peşindeler! MHP'den Bahçeli'ye dair paylaşımlara suç duyurusu İtibar suikastı peşindeler! MHP'den Bahçeli'ye dair paylaşımlara suç duyurusu Haberi Görüntüle

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?

Roblox'a erişim engeli getirildi. Erişim yasağının ne zaman kalkacağına dair ise henüz bir açıklama gelmedi. Tahminlere göre oyunun uzun süre erişime kapalı olması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading