Yandex Metrica

Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox açılacak mı?

Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox açılacak mı?

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox BTK'nın kararı sonrası 7 Ağustos 2024 tarihinde yasaklanmıştı. Erişim engeli getirilen oyunun ne zaman açılacağı merak konusu olurken Roblox'tan Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz geldi. Roblox yöneticilerinin itiraz başvurusunun ardından | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox açılacak mı? soruları gündeme geldi. Özellikle küçük yaştaki çocukların oynadığı Roblox oyunun ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.

Gündem

04.09.2024, 14:39

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi oyun platformu Roblox'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim yasağı getirildi. BTK'nin internet sitesinde yer alan bilgide "Roblox.com 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadeleri yer aldı. Bir aydan uzun bir süredir kapalı olan Roblox'un Türkiye'de ne zaman açılacağı ise merak konusu oldu.

Yunanistan, İsrail ve Rumlar çıldıracak! Selçuk Bayraktar TEKNOFEST'in yeni adresini duyurdu: Resmen meydan okuma Yunanistan, İsrail ve Rumlar çıldıracak! Selçuk Bayraktar TEKNOFEST'in yeni adresini... Haberi Görüntüle

ROBLOX AÇILDI MI?

Erişim yasağına Roblox'tan itiraz geldi. Roblox Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz etti. Ayrıca kullanıcıların güvenliği için yerel yetkililerle iş birliği yaptıklarını belirtti. Bu başvurunun ardından Roblox açıldı mı soruları gündeme gelmeye başladı. Roblox henüz açılmadı. Oyun içeriğinde ciddi bir düzenleme yapılmadan oyuna erişimin ülkemizde yeniden başlamasının oldukça zor olduğu düşünülüyor. 

13 Eylül Erzincan'da deprem mi oldu? Erzincan'da kaç büyüklüğünde deprem oldu merkez üssü neresi? 13 Eylül Erzincan'da deprem mi oldu? Erzincan'da kaç büyüklüğünde deprem... Haberi Görüntüle

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Roblox'un yasaklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." demişti.

Anadolu'nun gizemli tarihine ışık tutacak keşif: Dünyaca ünlü arkeologlar bölgeye akın etti: Sır perdesi aralanıyor Anadolu'nun gizemli tarihine ışık tutacak keşif: Dünyaca ünlü arkeologlar bölgeye... Haberi Görüntüle

ROBLOX SON DURUM 4 EYLÜL 2024 

Roblox'ta yer alan skandal bölümler büyük tepkiye neden olmuştu. Çocuk istismarı suçlaması ile yapılan inceleme sonucunda Roblox'a erişim yasağı getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Roblox adlı çevrimiçi oyun platformuna erişim yasağı getirdi. Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz edildiğini ve kullanıcıların güvenliği için yerel yetkililerle iş birliği yaptıklarını açıkladı.

Roblox'un açıklaması şu şekilde:

"2 Eylül 2024 günü Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreçler nedeniyle davanın detayları hakkında yorum yapamıyoruz.  

Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve Roblox kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır.

İşbirliği ve etkileşim yoluyla, Roblox’un öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır.

Güvenliğe derin bir bağlılığımız var ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış kapsamlı bir proaktif ve önleyici güvenlik önlemlerine sahibiz. 

Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle işbirliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almaya ve güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü yerine getirmeye kararlıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading