Yandex Metrica

Sitede Ara

Roblox'a erişim engeli! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından çocuk istismarı, cinsel içerikli paylaşımlar vurgusu

Roblox'a erişim engeli! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından çocuk istismarı, cinsel içerikli paylaşımlar vurgusu

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocuk istismarı ve cinsel içerikli paylaşımlar nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada söz konusu platformun çocukların istismar edildiği bir platform haline dönüştüğü vurgulandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gündem

08.08.2024, 08:21

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocuk istismarı ve cinsel içerikli paylaşımlar nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. Kararın UYAP'ta yayınlanmasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, erişim yasağını uyguladı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altaypı Bakanlığından yapılan açıklamada Roblox.com'un Türkiye'de erişime kapatılmasının, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yapıldığı belirtildi. Bakanlığın yazılı açıklamasında  "Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." denildi. Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise Roblox isimli oyun platformunun çocukların istismar edildiği bir platform haline dönüştüğü vurgulandı.

İslam Memiş'ten dolar uyarısı! Çok ucuz kaldı, hazır olun... İslam Memiş'ten dolar uyarısı! Çok ucuz kaldı, hazır olun... Haberi Görüntüle

ADALET BAKANI TUNÇ: "ÇOCUKLARI KORUMAK DEVLETİN GÖREVİ"

Roblox'un erişime kapatılmasıyla ilgili bir açıkla da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Bakan Tunç, devletin anayasaya göre çocukalrın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu belirtti. Bakan Tunç'un sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde: "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. 

Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. 

Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir.

Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

DEM'li Tuncer Bakırhan PKK için yardım çığlığı attı! Türkiye'nin Irak’ta, Suriye’de, Libya’da ne işi var? DEM'li Tuncer Bakırhan PKK için yardım çığlığı attı! Türkiye'nin Irak’ta,... Haberi Görüntüle

ROBLOX PLATFORMUNDA NELER VAR?

Çocuklar, sanal alemde ailelerin denetimsizliği yüzünden oyun adı altında birçok zararlı mesajla muhatap oluyor. Roblox'ta o oyunlardan biri. Roblox platformunda çocukların istismarına neden olacak cinsel içerikli paylaşımlar yapılması, eşcinselliği özendirici sanal partiler düzenlenmesi, bunu teşvik için çocukların katılımını sağlamak amacıyla "robux" isimli oyun parasının bot hesaplar tarafından dağıtılması ve söz konusu içeriklerin denetlenmesinin mümkün olmaması erişim engeli getirilmesine sebep teşkil etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Güvenlik toplantısında 'Narin Güran' detayı Bakan Yerlikaya duyurdu! Güvenlik toplantısında 'Narin Güran' detayı Haberi Görüntüle

"ROBLOX'UN İÇİNDE CİNSEL İSTİSMAR"

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bilişimci Orhan Toker'in açıklamalarına yer verdi. Toker, "Roblox'un İçinde Cinsel İstismar" başlığıyla yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: "Bugün sizlere Roblox'un içinde her geçen gün artan cinsel istismar vakalarından bahsetmek istiyorum. Bazı sapıklar Roblox'un içindeki uygun oyunları kullanarak çocukları cinsel fantezilerine alet ediyor. Club Iris gibi oyunlarda çocukların akranı gibi gözüken yetişkinler çocuklarınızı bir geceliğine sanal olarak otel odasına ya da kendi evlerine davet ederek onlara cinsel istismarda bulunuyor. Bunun başka bir boyutu daha var: Discord dunucuları. Biliyorsunuz çocuklar popüler buldukalrı oyunları discord sunucularında tartışmayı, sohbet eymeyi çok seviyor. Sapıklar bunu bildiği için discord sunucularından çocukları Roblox'ta bu oyunun muadili çıktı diye davet ediyor ve çocuklar kendilerini bir seks partisinin içinde buluyor. Roblox ne yazık ki çocukların tek başına oynayacağı bir platform olmaktan çıktı artık. Çocuklarınızın Roblox oynamasına izin verecekseniz mutlaja yanında bulunmalısınız."

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

1

6

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading