Rojin Kabaiş kimdir, aslen nereli? Rojin isminin anlamı ne demek?

Rojin Kabaiş kimdir, aslen nereli? Rojin isminin anlamı ne demek?

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları sürüyor. Kaybolmadan 3 gün kadar önce üniversiteye gelen Kabaiş’i bulmak için seferberlik devam ediyor. Peki, Rojin isminin anlamı nedir? Rojin Kabaiş kimdir, aslen nerelidir?

Gündem

01.10.2024, 16:14

Van’da kalmış olduğu yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir türlü haber alınmayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları sürmekte. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül akşamında kalmış olduğu yurtta akşam yemeği yedikten sonra dışarı mıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Son olarak annesi ile telefonda görüşen ve markete su ve kek almaya gideceğini söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Van Gölü çevresindeki aramalarda su üstü radar cihazı da kullanılıyor.

Geride kalan 3 gün sonunda Kabaiş'in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş de Diyarbakır'dan Van'a kadar gelerek yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor.

Rojin Kabaiş

Kadıköy'de facianın eşiğinden dönüldü! Kadıköy'de facianın eşiğinden dönüldü! Haberi Görüntüle

ROJİN KABAİŞ KİMDİR?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 21 yaşında olup aslen Diyarbakırlıdır.

Narin ve Sıla'yı unutamadan yeni bir olay gündeme düştü! Adana’da 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasıyla çalkalanıyor! Narin ve Sıla'yı unutamadan yeni bir olay gündeme düştü! Adana’da... Haberi Görüntüle

ROJİN İSMİNİN ANLAMI NE DEMEK?

Rojin, "Roj" ve "in" kelimelerinden oluşmuş Kürtçe kökenlidir. Kız çocuklarının isimleri için kullanılan Rojin, "aydınlık", "yaşam" anlamına gelmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading