Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi ve PKK'lıları vuruyor

Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi ve PKK'lıları vuruyor

Türkiye'nin Suriye sınırındaki tüm cephe noktaları hareketlendi. Suriye güneyini boşaltarak Golan'ı İsrail'e terk eden Rus ordusu ve İran, PKK/YPG ortaklığında muhaliflere saldırılarda bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu ise İdlib, Tel Rıfat, Halep, Münbiç hattında rejim unsurlarıyla PKK'lı teröristleri vuruyor. 

Gündem

16.10.2024, 16:39

Suriye topraklarını koruma hedefiyle bir süre önce Dera-Kuneytra hattındaki Golan Tepeleri'ne yerleşen Rus ordusu, İsrail'in tank taarruzundan birkaç gün önce Golan'ı boşalttı. Ne Hizbullah ne de Esed rejimi askerlerinden kimsenin bulunmadığı bölge, Rusların da çekilmesiyle tamamen İsrail işgaline açılmış oldu. 

Ülkenin güney bölgelerinden vazgeçmiş görünen Şam rejimi ile İran destekli örgütler şimdi bir kez daha kuzeye, Suriyeli muhaliflerin bulunduğu noktalara yöneldi. 

Hizbullah ve İran'ın çabasıyla 2015 Kasım'ında Suriye savaşına müdahil olan Rusya, Hımeymim'den kalkan savaş uçaklarını kullanarak yine İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye kırsalına bomba yağdırdı. 

14 Ekim günü İsrail tankları Suriye'nin güneyindeki sınır kasabası Kuneytra'ya geçerek Kudna köyü yakınlarında konuşlanırken Rus savaş uçakları İdlib'de Türkiye destekli muhalifleri vurmaya çalışıyordu. 

Rejim, İran ve Rusya'nın bombardımanıyla eşzamanlı olarak ABD destekli PKK/YPG unsurlarının da harekete geçmesi dikkat çekti. Mare ve Münbiç'te Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı Harekât bölgesine sızmak isteyen terör örgütü üyeleri zamanında müdahaleyle etkisiz hale getirildi. 

Afrin ile Halep arasındaki Tel Rıfat bölgesi de PKK ve rejim ortaklığıyla muhaliflere saldırının adreslerinden biri oldu. Buraya son günlerde tahkimatı artıran rejim unsurları Afrin'in dış hatlarına saldırınca Türk Silahlı Kuvvetleri derhal karşılık verdi. 

Son dakika: Yüksek İstişare Kurulu toplantısı başladı! Son dakika: Yüksek İstişare Kurulu toplantısı başladı! Haberi Görüntüle

CEPHEDEKİ TIRMANMA BÜYÜK BİR OPERASYONA DÖNÜŞEBİLİR 

Türk topçuları Münbiç'ten Mare'ye, Tel Rıfat'tan İdlib'e dek son birkaç gündür gerçekleştirilen yoğun atışlarla PKK, rejim ve İran destekli terör gruplarını bastırmaya çalışıyor. ABD/PKK işgali altındaki Münbiç'te terör örgütüyle işbirliği yapan rejim ordusu, TSK'nın top atışlarıyla kayıp verdi. 

Suriye medyası, son günlerde artan Rus bombardımanının İdlib güneyi, Halep ve Münbiç'e yönelik bir operasyon planlayan muhaliflere karşı bir uyarı mesajı olduğunu kaydediyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib ve Afrin'e son birkaç haftadır yoğunlaştırdığı askerî yığınaklanma, rejim ve İranlılar tarafından 'yeni operasyon hazırlığı' olarak yorumlanıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Millî Ordusu kontrolündeki bölgelere saldırılar son günlerde yoğunlaştı.

Halep batısında rejim ordusu ve İran'a ait roket bataryaları dün Türk topçularının nokta hassasiyetli vuruşlarıyla büyük ölçüde tahrip edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Halep'e açılan kapı niteliğindeki Tel Rıfat'ta terör örgütü PKK'nın 2 sorumlusunu etkisiz hale getirirken, örgütün 'Kobani' olarak tanımladığı Ayn el-Arab batısında da çeşitli noktalar bombalandı. 

ABD destekli PKK/YPG bugün ise Cerablus güneyindeki Muhsinli köyünde bir okulu roketlerle hedef aldı. 4 öğrenci ve öğretmenin yaralandığı saldırı sonrası terör mevzileri ateş altına alındı. Rus uçaklarının Halep batısındaki Atarib'e yönelik saldırısında ise dün 1 kişi öldü 8 kişi yaralandı. 

İdlib, Tel Rıfat, Halep, Münbiç, Ayn el-Arab hattında Türkiye destekli büyük bir operasyon artık 'an meselesi' olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading