Yandex Metrica

Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu?

Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu?

Türkiye'nin BRICS'e resmi üyelik başvurusunda bulunduğuna dair haberlerin ardından Rusya'dan ilk resmi açıklama geldi. Kremlin, Türkiye'nin tam üyelik için başvurusunu sunduğunu, talebin değerlendirileceğini bildirdi.     

Gündem

04.09.2024, 16:04

Türkiye'nin resmen BRICS'e katılmak için başvurduğuna yönelik iddiaların ardından ilk resmi açıklama dün AK Parti'den geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "BRICS'e üye olmak istediğimizi Cumhurbaşkanımız defalarca dile getirdi. Süreç devam ediyor, somut bir gelişme yok. Olursa açıklarız" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da kimyasal madde alarmı: Sokak trafiğe kapatıldı İstanbul'da kimyasal madde alarmı: Sokak trafiğe kapatıldı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE TAM ÜYELİK BAŞVURUSUNU SUNDU"

Türkiye'nin üyelik sürecinde hangi aşamada olduğu ve başvuruda bulunup bulunmadığı  merak ediliyordu. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, sürece dair bugün basına bilgi verdi. Uşakov, 9'uncu Doğu Ekonomik Forumu'nda gazetecilere verdiği demeçte, Ankara'nın talebinin BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini söyledi. Uşakov, "Türkiye, tam üyelik başvurusunu sundu. Değerlendireceğiz" dedi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS grubu, en büyük gelişmekte olan ekonomilerden bazılarını içeriyor. Bu yılın başında İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya ve Mısır'ın katılımıyla dört yeni üye daha kazandı. Suudi Arabistan da davet edildi, ancak henüz katılmadı. Arjantin'de yönetime Javier Milei geçince, BRICS'e katılmayacaklarını beyan etmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading