Yandex Metrica

Sağanak yağışlar sele neden oldu: 1 kişi öldü bir kişi kayıp! AFAD vatandaşları uyardı!

Sağanak yağışlar sele neden oldu: 1 kişi öldü bir kişi kayıp! AFAD vatandaşları uyardı!

Yurdun birçok ilçesinde gök gürültülü sağanak uyarısı yapılmasının ardından gece saatlerinde Kırşehir, Nevşehir, Kayseri'de el felaketi yaşandı. Bölgede maddi hasar meydana gelirken Kayseri Büryan'da evlerinde mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı. AFAD 1 kişinin yaşamını yitirdiğini bir kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu. 

Gündem

25.08.2024, 10:00

İç Anadolu Bölgesi'nde gece saatlerinde aşırı yağışlar zor anlara sahne oldu. Birçok ilçede yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı.

CHP'li İBB'den zam yağmuru! 200'den fazla hizmete yüzde 500'lere varan zam CHP'li İBB'den zam yağmuru! 200'den fazla hizmete yüzde 500'lere varan... Haberi Görüntüle

BİR KİŞİ ÖLDÜ BİR KİŞİ KAYIP

Gece saatlerinde yağışların artmasıyla birlikte birçok ilçede sel felaketi yaşandı. Kırşehir'in Uzunali köyünde aşırı yağışlar nedeniyle sel yaşandı. Arazide bulunan 52 yaşındaki M.A sele kapıldı. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan M.A kaldırıldığı Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde ise sağanak yağışlar etkili oldu. Sel sularında maddi hasar yaşanırken birçok evi su bastı. Sel nedeniyle bir kişinin kayıp olduğu öğrenilirken AFAD, JAK, UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca bölgede evlerinde mahsur kalan kişilerde ekiplerin çalışması sayesinde kurtarıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Kılıç, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i kim öldürmüş Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i... Haberi Görüntüle

NEVŞEHİR SELE TESLİM

Sel felaketinin vurduğu Nevşehir'de ise 3 araçta hasar oluştu. Avanos Çavuşin köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanaklar sele neden oldu. 3 araçta maddi hasar meydana gelirken herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Rafet E. ve 12 yaşındaki dede torun ise araçlarında mahsur kalırken bölgeye gelen jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmaları sonucunda vatandaşları mahsur kaldıkları araçtan kurtardı.

Bakan Kurum, işini yapmayan aciz belediyeleri uyardı: İzmir Körfezi ölüyor Bakan Kurum, işini yapmayan aciz belediyeleri uyardı: İzmir Körfezi ölüyor Haberi Görüntüle

AFAD AÇIKLADI METEOROLOJİ UYARDI

Konya, Sivas, Çorum, Aksaray, Karaman ve Kahramanmaraş'ta da etkili olan sağanak yağışlar sele yol açtı. AFAD ise yapmış olduğu resmi açıklamaya göre; "Karadeniz ve İç Anadolu bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınlar meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Meteoroloji ise Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin için yağışların sonlandığını belirtirken Ordu ve Samsun için turuncu kodlu uyarı verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading