Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması: 26 Nisan 2024'te çökertildi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AA Editör Masası'nda soruları yanıtarken ''5 Mayıs 2023'te emniyeti devreye sokuyoruz ve yardımcılarıma 'Emniyet ve savcılık ne isterse 7/24 bunla ilgili destek verin' dedim. 25 Eylül 2023'te anlık olarak olağanüstü denetim yapıyoruz. Dosyaların birçoğu bu aşamada elde edilmiş oluyor.'' dedi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, deliller toplandıktan sonra 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi"nin çökertildiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

Gündem

22.10.2024, 12:14

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi hakkında konuşurken merak edilen sorulara yanıt verdi.

Bakan Memişoğlu, deliller toplandıktan sonra 26 Nisan 2024 yılında yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi"nin çökertildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

SON DAKİKA Malatya depremi! Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Bingöl'de deprem mi oldu? SON DAKİKA Malatya depremi! Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Batman, Şanlıurfa, Mardin,... Haberi Görüntüle

''5 MAYIS 2023'TE EMNİYETE BİLDİRDİK''

AA Editör Masası'na konuk olan Bkan Memişoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bebekler çok küçük oldukları için  bakımlarını o aşamada kendilerine göre manipüle edip, bizim denetleme ekiplerine farklı şekilde ifade ettiler. İl Sğlık Müdürlüğüm döneminde 5 Mayıs 2023'te emniyetten yardım istedik vu bu durumu onlara bildirdik. 5 Mayıs 2023'te emniyeti devreye sokuyoruz ve yardımcılarıma 'Emniyet ve savcılık ne isterse 7/24 bunla ilgili destek verin' dedim. 25 Eylül 2023'te anlık olarak olağanüstü denetim yapıyoruz. Dosyaların birçoğu bu aşamada elde edilmiş oluyor. Bebeklerin dosyalarının değiştirildiğini belirledik. Emniyet, 20 Haziran 2023'te teknik ve fiziki takibe başladı. 4 Eylül 2023'te 300 kişi hakimlik izniyle dinlenmeye başladı. 25 Eylül 2023'te hastanelere olağanüstü inceleme yaptık. 28 Eylül 2023'te komisyon oluşturup delilleri inceledik.

 

Son dakika: MİT PKK'nın Avrupa yapılanmasına darve vurdu Son dakika: MİT PKK'nın Avrupa yapılanmasına darve vurdu Haberi Görüntüle

ÇETE 26 NİSAN 2024'TE ÇÖKERTİLDİ

Hastanelerde habersiz ve ani denetim yaptık. Denetimlerde zanlıların irtibat halinde olduğunu da belirledik. Denetimlerinden ardından delilleri emniyetle paylaştık. 5 Aralık 2023'te Sağlık Bakanlığı müffettişleri görevlendirildi. Müffetişler, 16 Şubat 2024'te raporunu savcılığa veriyor. Deliller toplandıktan sonra 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi"nin çökertildi ve 22 kişi tutuklandı. Bu insanların amacı bebekleri öldürmek değil, bebekleri uzun süre yatırarak hem aileden hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan para almak. Biz denetleme yaparken kimsenin nereye gideceği belli değil. Ellerine zarf vererek hastanelere gönderdik. Bu denetimleri polis koordinesinde gerçekleştirdik.

Cenaze bilgileri neden paylaşılmadı? Cesaret edebilirler mi? Fethullah Gülen'in cenazesini Türkiye'ye getirmeye mi çalışıyorlar? Cenaze bilgileri neden paylaşılmadı? Cesaret edebilirler mi? Fethullah Gülen'in cenazesini... Haberi Görüntüle

''HASTANELERE SIZMIŞ BİR YAPI VARDI''

Bebek ölümleri iddiaları 16 Eylül 2024'te dosyaya girdi. Hastanelere sızmış bir yapı vardı. Savcılık, 16 Ekim, 2024'te iddianamesini tamamladı. 18 Ekim'de ruhsatlar iptal edildi. Çete profesyoneldi ama çürük elmaları ayırmayı sürdüreceğiz. Hastanelerin disipline edilmesi elzem, denetimler daha da artacak. Yeni denetim mekanizmaları oluşacak. Sağlıktaki çürük elmalar, diğer personelin de hakkına giriyor. Sağlık personeli özveri ile çalışıyor.

Erdoğan'ı öldürmeye giderken bu 'dua'yı okuyordu! Fetullah Gülen'in SAT'çı fedaisinin cebinden çıkmıştı Erdoğan'ı öldürmeye giderken bu 'dua'yı okuyordu! Fetullah Gülen'in SAT'çı fedaisinin... Haberi Görüntüle

''ÇÜRÜK ELMALARI AYIKALAYACAĞIZ''

Biz, sağlıkta çürük elmaları ayıklamak yetkisindeyiz, kararlılığındayız ve bu konuda hiç kimseye taviz veremeyiz. Özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceğiz. Bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceğiz.  Böyle çeteler varsa bunların üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Kim olursa olsun gitmeye devam edeceğiz. Çünkü sağlık her şeyin üstünde. Aile hekimliği ile ilgili düzenlemeyi bitirdik, onay ve inceleme aşamasında. Hekimliğini gerçekten hakkıyla yapan arkadaşlarımız çok avantaj elde edecek.

Bölgede yeni fay hattı tespit edildi:  Depremler bölgedeki tehlikeyi artırabilir! Yaşanan son iki deprem aktif fay haritasında yer almıyor... Bölgede yeni fay hattı tespit edildi: Depremler bölgedeki tehlikeyi artırabilir!... Haberi Görüntüle

''BAKANIMIN DA ARKADAŞIMIN DA HASTANESİNİ KAPATTIM''

Bakanımın da arkadaşımın da hastanesini kapattım. Eğer gereklilik varsa kardeşim de bakanım da arkadaşım da olsa onu yerine getiririm.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading