Yandex Metrica

Şahan Gökbakar'ın 'kaçak' villasına yıkım kararı: Bakanlık olaya el attı

Şahan Gökbakar'ın 'kaçak' villasına yıkım kararı: Bakanlık olaya el attı

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te bulunan villasının 'Kaçak' olduğu gerekçesi ile yapı kayıt belgesinin iptal edildiği ve bakanlığın Marmaris Belediyesi'ne yıkım kararı gönderdiği belirtildi.

Gündem

08.09.2024, 20:27

Alınan bilgilere göre mülkiyeti Şahan Gökbar'ın ortağı olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait villa ve eklentilerin yapı kayıt belgeleri, kaçak yapılar sebebiyle 9 Kasım 2022 tarihinde Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından iptal edildi.

Bu olayın ardından izinsiz faaliyet olması nedeniyle villanın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Marmaris Belediye Başkanlığı da yıkım kararlarının alınması ve yapı ilgilisine yıkım tebligatlarının yapılması için uyarıldı.

FETÖ'nün Kapadokya'ya altın depoladığı iddiası ortalığı karıştırdı! CIA neyi gizliyor? FETÖ'nün Kapadokya'ya altın depoladığı iddiası ortalığı karıştırdı! CIA neyi gizliyor? Haberi Görüntüle

MAHKEMEDEN ALEYHTE KARAR ÇIKMADI

Marmaris Belediye Başkanlığı, 15 Aralık 2023'te iptal kararının aleyhine Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını gerekçe göstererek söz konusu davanın sonucuna göre inceleme ve tespitlerin yapılacağını ve konu hakkında bilgi verileceğini bildirdi.

Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' açıklamasına tepki: Kimse yargıya parmak sallayamaz Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' açıklamasına tepki: Kimse yargıya parmak... Haberi Görüntüle

BELEDİYEYE HATIRLATMA YAPILDI

Bakanlık tarafından 21 Aralık 2023 tarihinde Marmaris Belediye Başkanlığı'na gönderilen resmi yazı ile kanundaki ilgili madde hatırlatılıp söz konusu davaların konu hakkında yapılması gereken iş ve işlemlerin yürütülmesinde herhangi bir engel teşkil etmediği bildirildi. 

Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu'nun 9 Kasım 2022 tarihli iptal kararıyla ilgili mahkemelerden bugüne kadar Bakanlık aleyhine yürütmeyi durdurma veya iptal gibi herhangi bir karar çıkmadı.

6 Eylül 2024 tarihinde Marmaris Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazı ile Komisyon'un iptal kararı ile ilgili karşı açılan davalarda iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı olmadığı bir kez daha hatırlatıldı.

Yıkımın, Marmaris Belediyesi tarafından gerçekleştirilmemesi durumunda kanun gereği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın gerçekleştirmesi gerektiği tekrardan hatırlatıldı. 

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist yok edildi MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

'MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLEBİLİR'

İlgili kanunlar gereğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım için destek verebileceği hatırlatıldı. Yıkım için yeterli araç gereç bulunamaması halinde yine kanunlar gereğince makine ve ekipman desteğinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden karşılanabileceği belirtildi. 

Bu desteğe rağmen yıkımın gerçekleşmemesi halinde yapılan yıkım maliyetlerinin yüzde 100 fazlası ilgili belediye başkanlığından tahsil edilmek üzere bakanlık tarafından yıkılabileceği hatırlatıldı.

Yasal süresi içerisinde yıkım iş ve işlemlerinin ilgili ilçe belediye ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmemesi halinde bakanlığın denetim yetkisinin bulunduğu vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading