Yandex Metrica

Sahilde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı paylaşımlarına DMM'den yanıt: İddialar gerçek dışı

Sahilde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı paylaşımlarına DMM'den yanıt: İddialar gerçek dışı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yer alan 'Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı' iddialarına cevap verdi. DMM, iddiaların doğru olmadığını duyurdu.  

Gündem

28.07.2024, 13:45

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı' iddiası doğru değildir" açıklamasında bulundu.

DMM, yaptığı yazılı açıklamada olayın bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında yaşandığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"27 Temmuz 2024 tarihinde Mersin’in Mezitli İlçesi Soli sahilinde bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıkmıştır. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş ve kavgaya müdahale edilmiştir. Kavganın tarafları gerekli işlemler için Tece Şehit Fırat Palamut Polis Merkezine götürülerek gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading