Sahtekarlara af yok: Bakanlık hileli gıdalar listesini yayınlandı

Sahtekarlara af yok: Bakanlık hileli gıdalar listesini yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınlandı. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş birçok ürün tespit edildi. Listeye ağırlıklı olarak zeytinyağı üreticileri var. Kebap yerine kalp sucuk yerine ise kanatlı et kullanılmış.

Gündem

09.10.2024, 10:41

Güvenilir Gıdada Yeni Dönem geçtiğimiz günlerde başladı. Taklit ve hileli gıda listelerini anlık paylaşıldığı sistem etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı.

Söz konusu liste "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı.

Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için topladı! Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için... Haberi Görüntüle

ZEYTİNYAĞI YERİNE TOHUM YAĞLARI

Bu bağlamda, vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünler tespit edildi. Bakanlığın sitesinde yayınlanan listeyle, ürünlerine yabancı madde karıştıran firmalar yeniden duyuruldu. Listeye ağırlıklı olarak zeytinyağı üreticileri var. Zeytinyağına genelde tohum yağı karıştırılıyor. Sahtekarlık yapan firmaların "gerçek", "hakiki" gibi markalar kullanması dikkat çekti.

Açılan mezar Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı Açılan mezar Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı Haberi Görüntüle

KANGAL SUCUK VE KÖFTEDE KANATLI ETİ

Farklı bölgelerde faaliyet gösteren markaların ürünlerinde kangal sucuk ve köftede kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağı yerine ise tohum yağları tespit edildi. Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi.

3 Ekim Ümraniye Haluk Levent konseri saat kaçta başlayacak? Konser ücretsiz mi? 3 Ekim Ümraniye Haluk Levent konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yeni sistemde vatandaşların güvenilir gıda ile ilgili merak ettiklerine ulaştığı guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak. Burada Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi tıklandığında iki kategoride; 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında duyurular yapılacak. Vatandaşların bu iki kategoriye girdiğinde duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri no bilgilerine ulaşabilecek.

İşte vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak ve taklit-tağşiş yapılmış ürünler listesine yeni eklenenler... 




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading