Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu!

Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu!

Konya Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilen tam otonom çoklu İHA platformu "Sancaktar" ile büyük bir başarı imzası attı. Genç mühendisler Adana'da düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda büyük bir başarı elde ederek, birincilik olmak üzere 3 ödüle layık görüldü.  

Gündem

04.10.2024, 14:22

Adana'da TEKNOFEST rüzgarı esmeye devam ediyor.  Yapay zeka ile donatılan Sancaktar İHA, TEKNOFEST'ten 3 ödülle ayrıldı. Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği tam otonom çoklu İHA platformu, TEKNOFEST'in Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda "birincilik", "danışman birincilik" ve "TUSAŞ özel ödülü"nün sahibi oldu.

TÜM SİSTEM TAM OTONOM OLARAK ÇALIŞIYOR 

Takım kaptanı Mehmet Doğan Uyanık, TEKNOFEST'te projelerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. İHA platformunu azimle çalışarak ürettiklerini anlatan Uyanık, "5 kişilik ekiple 2023 TEKNOFES'te farklı bir projeyle 7'nci olmuştuk. Aynı ekip güçlenerek 2024 TEKNOFEST'te birincilikle beraber 3 ödülün birden sahibi oldu. Tüm sistem tam otonom olarak çalışıyor. Ana taşıyıcı İHA üzerinde 3 mini bulunuyor. Taşıyıcı İHA, mini İHA'ları görev yerlerine taşımakla sorumlu." dedi.

BİZ BU SİSTEMLERİ GERÇEK ALANLARDA KURMAYI HEDEFLİYORUZ 

Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişiminden gurur duydurduklarını vurgulayaran Uyanık, "30-40 yıl önce insansız uçakları hayal edebilmek gerçekten zordu. Şu an insansız araçları üniversite ve lise öğrencileri yapabiliyor. Yıllar geçtikçe, teknoloji geliştikçe biz de bu sistemleri gerçek alanlarda, savaşlarda kullanmayı hedefliyoruz. Bugün burada az sayıda İHA olabilir ama gelecekte yüzlerce, binlerce İHA'yı sürü şeklinde kullanabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading