Yandex Metrica

Şanlıurfa'da facia: Kontrolden çıkan araç 5 çocuğun ölümüne sebep oldu

Şanlıurfa'da facia: Kontrolden çıkan araç 5 çocuğun ölümüne sebep oldu

Şanlıurfa'da kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı. Kaldırımdaki yayalara çarpan araç 5 çocuğun ölümüne sebep olurken kaza sonucu 3 kişi de yaralandı.

Gündem

02.08.2024, 01:53

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyubiye Millet Bahçesi civarında seyir halindeki otomobil kontrolden çıktı ve kaldırımdaki yayalara çarptı. Park halindeki 2 araca çarpıp ancak durabilen otomobilin çarptığı 3 çocuk hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişiden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaza yerine gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaşanan elim kazanın detaylarını açıkladı. Şıldak, "Kaza, seyir halindeki bir aracın, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp yolun kenarındaki yaya vatandaşlarımıza ve park halindeki 2 araca çarpması suretiyle meydana geldi. Maalesef 5 vatandaşımızı kazada kaybetmiş bulunuyoruz ve ne yazık ki bunlar çocuk yaştaki vatandaşlarımız. Yaş tespitleri yapılacak. 2 çocuğumuz olay yerinde, 3 çocuğumuzu da hastanede tedavi esnasında kaybettik. 2'si çocuk 3 vatandaşımız da yaralı. Bu yaralılardan birinin daha durumu ağır. Tedavileri sürüyor. Yol ise trafiğe kapalı. Ekiplerimiz olayın oluş sebebini ve sorumluları belirleyecek." dedi.

Şıldak, kazada hayatını kaybdenlere başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin' Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bu arada kazada hayatını kaybden çocukların aynı aileden oldukları ortaya çıktı. Yaşamını yitiren çocukların isimleri ve yaşları şöyle: 

Gülbahar İsi (9 yaşında),

Leyka İsi (5 yaşında),

Muhammed İsi (8 yaşında),

Rukiye İsi (9 yaşında),

Serhat İsi (7 yaşında).

Çocukların cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ayrıca kazanın ardından kaçan otomobil sürücünün yakalanması için kent genelinde çok yönlü çalışma yürütülüyor.

 

Olay yeri incelemesinin ardından kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının ardından Akçakale yolu yeniden trafiğe açıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading