Sansürcü Meta'nın Hamas alerjisi! Zuckerberg'in adamları TBMM eski Başkanı Şentop'un taziye paylaşımını sildi

Sansürcü Meta'nın Hamas alerjisi! Zuckerberg'in adamları TBMM eski Başkanı Şentop'un taziye paylaşımını sildi

Facebook ve Instagram'ın çatı kuruluşu olan Meta, sansürcü özelliğini sürdürüyor. özellikle Müslümanlara ve Müslüman liderlere karşı olan alerjisiyle tanınan platform, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop'un Hamas Siyasi Başkanı Yahya Sinvar için paylaştığı taziye mesajını sildi. Meta daha önce de bir önceki Hamas lideri İsmail Haniye için atılan taziye mesajlarına sansür uygulamıştı.

Gündem

19.10.2024, 00:58

Mark Zuckerberg'in Meta'sı sansürcü özelliğini sürdürüyor. Daha önce 31 Temmuz'dsa İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'in düzenlediği suikastla şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için paylaşılan taziye mesajlarına Instagram üzerinden engel koyan Meta, şimdi de aynı şeyi Yahya Sinvar için Facebook üzerinden yapıyor. 

Aracıların kamyonet kasasında 'tek tırnaklı' kaygı: Eti ucuza satıyorlar Aracıların kamyonet kasasında 'tek tırnaklı' kaygı: Eti ucuza satıyorlar Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN ALERJİSİ SÜRÜYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Mustafa Şentop'un işgalci İsrail güçleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için yayımladığı taziye mesajı, kısa süre içinde Facebook tarafından silindi. Şentop, "Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın şehadeti, Özgür Filistin Davası’nın ateşini söndüremez; tam tersine harlandırır.  Cenab-ı Hak rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sinvar ve selefi Heniye gibi gerçek kahramanların davaları ve mücadeleleri devam edecektir.  Çünkü biz şuna inanıyoruz: Allah yolunda öldürülenlere, 'ölüler' demeyin; zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz. (Bakara-154)" ifadelerini kullanmıştı.

Sahte ev ilanına dikkat edin! Ev ilanlarında dikkat etmeniz gereken hususlar neler? Sahte ev ilanına dikkat edin! Ev ilanlarında dikkat etmeniz gereken... Haberi Görüntüle

X'TEN DUYURDU

Uygulanan sansüre tepki gösteren Mustafa Şentop, sansürü Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformundan duyurdu. Şentop, "Meta'dan başsağlığı mesajımıza sansür..." diyerek Facebook'un sansürünü takipçilerine duyurdu.

Kabine toplantısı sona erdi! Kabine toplantısı sona erdi! Haberi Görüntüle

INSTAGRAM'A BİR SÜRE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Meta'nın bir başka sosyal medya platformu olan Instagram, 31 Temmuz'da şehit olan İsmail Haniye için paylaşılan taziye mesajlarını sansürlemişti. Instagram aynı günlerde erişime kapatılmıştı. 2 Ağustos 2024 günü getirilen erişim engeli sonrasında yapılan resmi açıklamalarda Instagram’ın katalog suçlar nedeniyle engellendiği duyurulmuştu.

Ankara’daki "Turistik Tatvan Treni Uğurlama Töreni"nde Instagram’a uygulanan erişim yasağına ilişkin değerlendirmede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Her ülkenin kendisine ait kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Özellikle katalog suçlar kapsamında bildirdiğimiz suçlara karşı istenilen adımlar atılmadı. Bunlar, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan saldırılar, bahisler ve cinsel içerikli paylaşımlar gibi suçlar. Öte yandan, vahşice katledilmiş Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edemiyorlar. Eğer ortada sansür veya engelleme varsa Instagram’ın yaptığı tam olarak budur. Biz tersine burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz ve onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Ciddi aşama kaydettik." demiş, sosyal medya platformu çok geçmeden yeniden erişime açılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading