Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıda yeni gelişme: Teröristlerin kaçtığı araç bulundu

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıda yeni gelişme: Teröristlerin kaçtığı araç bulundu

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı sonrası şüphelilerin kaçtığı araç plakası sökülmüş şekilde terk edilmiş halde bulundu. Öte yandan saldırganların ne iş yaptığıda ortaya çıktı. 

Gündem

31.01.2024, 12:41

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T.'nin kullandığı  2022 yılında ülkeye giriş yaptığı saptanan ve yaklaşık bir yıldır PTS kayıtlarında trafik izi düşmeyen Polonya plakalı Hundai marka otomobilin, Beylikdüzü’nde otluk bir alanda ağaç altında terk edilmiş halde bulundu. 

Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin otomobildeki incelemeleri devam ediyor

Son dakika: Türkiye'den Lübnan'da yeni harekat operasyonu! Bugün yurda dönüyorlar Son dakika: Türkiye'den Lübnan'da yeni harekat operasyonu! Bugün yurda dönüyorlar Haberi Görüntüle

SALDIRGINLARIN NE İŞ YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Rusya ve Tacikistan uyruklu saldırganların Bahçelievler'de bir sushi restoranında garson olarak çalıştıkları tespit edildi. 

Cem Garipoğlu ölmedi mi? Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA sonuçları belli oldu mu? Cem Garipoğlu ölmedi mi? Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA sonuçları... Haberi Görüntüle

30 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON 

Santa Maria Kilisesi'nde önceki gün yaşanan silahlı saldırı sonrası başlatılan çalışma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta okullara deprem tatili var mı? Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta... Haberi Görüntüle

23 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ 

Operasyonda yakalanan 51 şüpheliden 23'ü, olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle idari işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.

Rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı: 7 ilden 13 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı Rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı: 7 ilden 13 belediye başkanı AK... Haberi Görüntüle

KIYAFETLER ÇÖPTE BULUNDU

Yapılan çalışmalar sonucunda saldırganların saldırı sırasında giydiği kıyafetlerini Canfes Sokak'ta bulunan bir çöp konteynerine atarak kaçtıkları tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri söz konusu sokakta yaptıkları araştırmada, çöp konteynerine atılmış kıyafetleri buldu. Bulunan kıyafetler incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

Odeabank'ın yeni sahibi belli oluyor: şirketin %96'sını satın aldılar. Odeabank'ın yeni sahibi belli oluyor: şirketin %96'sını satın aldılar. Haberi Görüntüle

300 POLİS OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Saldırganlar Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T'nin olayda kullandığı silahların bulunmasına yönelik inceleme yapan ekipler, Sarıyer'deki 2 kilometrelik alanda 300 polisin katılımıyla arama yapmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince yapılan ve metal dedektörlerin de kullanıldığı aramalarda, olayda kullanılan ve parçalara ayrılan el yapımı silah bulunmuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading