Yandex Metrica

Sitede Ara

Saraçhane'deki İBB binası önünde protesto: Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıp şarkı söylediler

Saraçhane'deki İBB binası önünde protesto: Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıp şarkı söylediler

İETT'nin Büyükada'da kullanıma koyduğu elektrikli minibüslere tepkiler devam ediyor. Büyükada'da birçok kez daha yapan eylemcilerin adresi bu kez Saraçhane oldu. Büyükada sakinleri "azmanbüs" adını verdikleri elektrikli minibüslerin kaldırılması için dilekçe verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıp şarkı söyleyen grup yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

Gündem

10.09.2024, 01:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükada'da ada sakinlerinin tüm uyarılarına rağmen hizmete aldığı elektrikli minibüslere karşı protestolar devam ediyor. Birçok defa Büyükada'da yapılan protestoların adresi bu kez Saraçhane'deki İBB binası oldu. Bina önünde toplanan ada sakinleri "İktidarın provası mı?", "Hiç güzel olmadı", "Adalar şehirleşmesin" yazılı dövizler taşıdı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıda bulunmuştu: CHP lideri Özgür Özel'den Dilruba özrü Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıda bulunmuştu: CHP lideri Özgür Özel'den Dilruba özrü Haberi Görüntüle

"ÇOK SAYIDA KAZAYA NEDEN OLDU"

zmanbüs adını verdikleri elektrikli minibüslerin kaldırılmasınını isteyen ada sakinleri adına açıklama yapan Aida Karasulu, araçların yasa dışı olduğunu savunarak yaya yollarının kapandığını savundu. Adalıların yürümesinin ve bisiklete binmesinin engellendiğini söyleyen Karasulu, "15 Haziran'dan bu yana, 4 tanesi ciddi olmak üzere, insanların yaralandığı çok sayıda kazaya neden oldular. Ayrıca, kedilerimiz, kuşlarımız, kirpilerimiz, köpeklerimiz, büyük hacimlerinin yanı sıra aşırı hız da yapan bu araçlar tarafından sürekli olarak tehdit altındalar ve ezilmekteler." dedi.

Yiğit Acar kimdir? Genç mühendis 2 yıldır her yerde aranıyor! Yiğit Acar kimdir? Genç mühendis 2 yıldır her yerde aranıyor! Haberi Görüntüle

"YOLLARDA ÇÖKMELER MEYDANA GELDİ"

Araçların yollarda çökmelere neden olduğunu, sivil mimari eserlere zarar verdiğini belirten Karasulu, bu araçlar nedeniyle itfaiye araçlarının geçiç yapamadığını öne sürdü. Ada sakinlerinden Rıdvan Talın ise İBB'nin, sit alanı ve yaya yolu olan Adalar'ı "toplu ulaşım" adı altında "azman ebatlı" motorlu araçların trafiğine açtığını söyledi. Grup açıklamaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde şarkı söyleyerek dağıldı. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading