Yandex Metrica

Sarı serum çılgınlığı kontrolden çıktı: Eve bile sipariş eden var! 100 bin TL'lik ölüm akımı

Sarı serum çılgınlığı kontrolden çıktı: Eve bile sipariş eden var! 100 bin TL'lik ölüm akımı

Ünlü sanatçı Metin Arolat'ın ölümü sonrası gündem olan sarı serumlar ölüm saçıyor. Sosyal medya fenomenlerinin etkisi ile popülerleşen ve fiyatları neredeyse 100 bin TL'ye kadar çıkan bu serumlar alerjik reaksiyonlara dolayısıyla ölüme sürüklüyor.

Gündem

24.09.2024, 16:54

Sosyal medya fenomenlerinin etkisi ile hayatımıza giren sarı serum tehlike saçıyor. Öyle ki sağlık kabinlerinde, güzellik salonlarında ve hatta evlerde bile serum taktırmak moda haline geldi.

Gençleşme İksiri, atom, vitamin kokteyli gibi süsleme isimlerle vatandaşlara sunulan  bu hastane dışı serum uygulamalarına başvuranların alerjik şok geçirme ve ölüm riski oldukça yüksek.

Çelik Kubbe'nin bir parçası: ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dronları imha ediyor Çelik Kubbe'nin bir parçası: ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dronları imha... Haberi Görüntüle

SERUM ÇILGINLIĞI KONTROLDEN ÇIKTI

Ayak altına düşen bu tıbbi uygulamaya sosyal medyadaki influencerların etkisi büyük. Serumlar, sadece hemşirelerin gözetimindeki sağlık kabinlerinde değil, evlerde, yoga-pilates salonları, kuaförlerde bile uygulanabiliyor.

Koronavirüs pandemisi sonrası hastaneye gitmek istemeyen vatandaşların başvurduğu evde sağlık hizmetleri kontrolden çıkmış durumda. Bazı ünlü doktorların da sosyal medyada paylaştığı serum kokteylleri, yeni bir sektör yarattı.

Daha önce hastanelerde ciddi hastalıklar için kullanılan serumlar, şimdi, estetik dünyasının tehlikeli oyuncağına dönüştü. Serumların fiyatları ise 5 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Son dakika... İstanbul'da maymun çiçeği paniği! Bir kişi karantinaya alındı Son dakika... İstanbul'da maymun çiçeği paniği! Bir kişi karantinaya alındı Haberi Görüntüle

YEMEK SİPARİŞİ VERİR GİBİ SERUM SİPARİŞİ VERİYORLAR

Öyle ki işiler internetten yemek siparişi verir gibi vitaminlerini seçip kendi serumlarını hazırlıyor. Evde serum hizmeti sunan birçok firmanın internet sitelerinde, "Hastanede sıra beklemeden, evde kısa sürede serum hizmetimizle tüm laboratuvar tetkiklerinizi tamamlıyoruz" ifadeleri dikkat çekiyor.

Bu tehlikeli oyuna alet olan doktorların ev ya da ofislerinde serum tedavisi alırken görüntü vermesi de bu akımın popülerliğini artırıyor. Bu tür paylaşımlar, evde serum uygulamalarını daha cazip hale getiriyor.

Kontrolsüz serum kullanımının ciddi tehlikeler doğurabileceğini belirten uzmanlar, özellikle bilinçsiz vitamin ve mineral takviyeleri, kalıcı sağlık sorunlarına ve kalp krizi riskine yol açabiliyor. Evde serum hizmeti veren sağlık personelinin mutlaka hemşire veya doktor olması gerektiği vurgulanıyor.

Son dakika... Erdoğan imzaladı: Kritik atamalar Resmi Gazete'de: Dört bakan yardımcısı değişti Son dakika... Erdoğan imzaladı: Kritik atamalar Resmi Gazete'de: Dört bakan... Haberi Görüntüle

FİYATLAR 100 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Tıbbi uygulamanın ticari hale gelmesi, durumu daha kötüleştiriyor. Ortalama 5 ile 8 bin TL'den başlayan serumlar, içindeki maddelere göre 100 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra ozon, PRP, glutatyon ve yara bakımı gibi serumlar en popüler olanlar arasında. Medyatik doktorların on binlerce liraya varan serum kürleri de revaçta.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading