Yandex Metrica

Savcılıktan dikkat çeken yeni karar! ABD'ye kaçan Cihantimuriade edilecek mi?

Savcılıktan dikkat çeken yeni karar! ABD'ye kaçan Cihantimuriade edilecek mi?

  İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD'nin Boston kentinde annesi Eylem Tok ile birlikte yakalandıktan sonra cezaevine gönderilen Timur Cihantimur’un yargı süreci devam ediyor. Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy,Timur Cihantimur’un Türkiye'ye iadesiyle ilgili dikkat çeken bir karar aldı.   

Gündem

24.08.2024, 21:35

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını talep etti. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Batı'ya net mesaj: 'Geri adım atılması söz konusu değil' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Batı'ya net mesaj: 'Geri adım atılması söz... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE İADE EDİLEBİLİR 

Başsavcı Vekili Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararını ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını istedi.

 

İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

SAVCILIKTAN DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİNE İTİRAZ 

Savcılık Cihantimur’un avukatlarının daha önce hakime yaptıkları başvuruda davanın düşürülmesi talebine de itiraz etti.

Savcılık, Cihantimur'la ilgili son bir iade duruşmasının yapılması ancak Türkiye’nin iade için sunduğu delillerin değerlendirilerek anlaşmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanımlanan tasdik için yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Haberi Görüntüle

ABD'DE TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖDNERİLDİLER 

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart 2024 tarihinde meydana gelen korkunç kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'la birlikte yurt dışına firar eden anne Eylem Tok ABD'de yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Eylem Tok ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor Haberi Görüntüle

EYLEM TOK VE OĞLU BÖYLE YAKALANDI

İstanbul'da ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a oradan da ABD'ye firar eden Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un yakalandığı anların görüntüsü ortaya çıktı. ABD'nin Boston eyaletinde yakalanan Anne ve katil oğlu elleri arkadan kelepçelendi. Eylem Tok ve oğlu ayrı ayrı araçlarla götürüldü.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading