Savunma Sanayii Fonu teklifi için erteleme kararı alındı

Savunma Sanayii Fonu teklifi için erteleme kararı alındı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayii destekleme fonu teklifi görüşmelerinin 2025 yılına ertelendiğini açıkladı. Kapsamlı değişiklikler içeren torba yasa teklifi, daha detaylı incelenmek üzere ileri bir tarihe bırakıldı.

Gündem

15.10.2024, 18:48

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'te yürütülen savunma sanayii destekleme fonu yasa teklifi görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu. Güler, yapılan açıklamada, teklifin daha detaylı ele alınması gerektiği için görüşmelerin sonlandırıldığını ve teklifin 2025 yılı komisyon oturumlarında yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Haberi Görüntüle

TORBA YASA İÇİNDE KREDİ KARTI DÜZENLEMELERİ DE BULUNUYORDU

Erteleme kararının alındığı torba yasa teklifi, savunma sanayii fonuna destek sağlama amacı güderken, aynı zamanda çeşitli ekonomik düzenlemeleri de içeriyordu. Bunlar arasında kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olan kartlardan yıllık 750 lira katkı payı alınması planı öne çıkıyordu.

MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Yakından takip ediyor, tedbir alıyoruz MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Yakından takip ediyor, tedbir alıyoruz Haberi Görüntüle

DİĞER DÜZENLEMELER NELERDİR?

Kanun teklifinde gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden ise 375 liralık kesintiler yapılması öneriliyordu ve sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci el araç alım satımında ise bin 500 lira alınması da düzenlemeler arasında yer alıyordu. Diğer işlemlerden ise 75 lira gibi daha düşük bedeller alınması teklif edilmişti.

Vicdanları kanatıyordu! Adalet Bakanı Tunç'tan 'iyi hal' açıklaması Vicdanları kanatıyordu! Adalet Bakanı Tunç'tan 'iyi hal' açıklaması Haberi Görüntüle

2025'E ERTELEME KARARI NEDEN ALINDI?

AK Parti'nin savunma sanayii destekleme fonu teklifi, sektördeki gelişmelere uyum sağlamak ve ekonomik dengeyi korumak amacıyla hazırlanmasına karşın Abdullah Güler, bu kapsamlı teklifin daha geniş bir değerlendirme sürecine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Meclis’te yapılan görüşmelerde, fonun hayata geçirilmesi için yeterli hazırlığın yapılmadığı ve 2025 yılına kadar detaylı çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

Savunma sanayii ve ekonomik düzenlemelerle ilgili bu önemli teklif, önümüzdeki yıl yapılacak daha kapsamlı görüşmeler ışığında karara bağlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading