Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak?

Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak?

Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Türkiye savunma alanında son yıllarda yaptığı atımlarla dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. İHA ve uçak teknolojilerinde büyük gelişme gösteren Türkiye'de Savunma Sanayii alanında önemli bir adım daha atılıyor. Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun'da değişikliğe gidiliyor. Peki Savunma sanayii fonu ücreti hangi kredi kartlarından alınacak?

Gündem

11.10.2024, 16:57

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. 12 maddeden oluşan kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırıılmasına yönelik hükümler de yer alıyor. Bu hükümler içinde en dikkat çekeni ise  limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması var. Peki Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak?

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacak Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacak Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ FONU ÜCRETİ NEDİR?

Türkiye'nin savunma sanayisi parlamaya devam ediyor. Yerli ve milli ürünlerle Türkiye savunmada son yıllarda adeta çağ atladı. Hem havada hem de karada yeni milli ürünlerle ihracata da büyük katkı sağlayan savunma sanyaisinin desteklenmesi için yeni adımlar atılıyor. Bu kapsamda Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırıılmasına yönelik yeni tedbirler hayata geçirilecek. Toplam 75-80 milyar lira gelirin beklendiği düzenlemede, enflasyon düzeltmesinin yatırım dönemindeki şirketlerle tasfiye ve iflas halindeki şirketler için yapılmaması öngörülüyor.

Hayali gerçek oldu! 83 yaşında gelin oldu! Hayali gerçek oldu! 83 yaşında gelin oldu! Haberi Görüntüle

YATIRIM FONU ÜCRETİ HANGİ KREDİ KARTLARINDAN ALINACAK?

Gelen bilgilere göre; limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Kredi kartlarına yönelik katılma payı, kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın ocak ayının 5'inci günü itibarıyla kart hamilinin hesabına yansıtılacak, ilgili dönem hesap ekstresinde gösterilecek, kart hamilinden tahsil edilen tutar tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesiyle beyan edilecek ve bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek. Yıl içinde alınan veya limiti anılan bent kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabına yansıtılacak, bu bent kapsamında ödenecek.

Annesi uyuşturucu ticareti yapan oğlunu polise teslim etti! Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Annesi uyuşturucu ticareti yapan oğlunu polise teslim etti! Adli kontrol... Haberi Görüntüle

YATIRIM FONU ÜCRETİ NERELERDEN ALINACAK?

Tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Söz konusu tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak yeniden değerleme oranında takvim yılı başından geçerli olmak üzere artırılarak uygulanacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading