Şebnem İncesu kimdir? İsviçre Büyükelçiliğine yeni atama!

Şebnem İncesu kimdir? İsviçre Büyükelçiliğine yeni atama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayımlanan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre; İsviçre Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu getirildi. Peki yeni İsviçre Büyükelçisi Şebnem İncesu kimdir?

Gündem

25.10.2024, 08:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Şebnem İncesu İsviçre Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Atamanın ardından  Şebnem İncesu'nun kim olduğu merak edilmeye başlandı. 

CHP'li başkan sözünü yuttu:  Belediye binasını kendi yandaşları ile doldurdular! CHP'li başkan sözünü yuttu: Belediye binasını kendi yandaşları ile doldurdular! Haberi Görüntüle

ŞEBNEM İNCESU KİMDİR?

Şebnem İncesu Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre yeni İsviçre Büyükelçisi oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İncesu Dışişleri Bakanlığı'nda çalışma hayatına başladı.

2001-2005 yılları arasında UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği'nde başkatip ve müsteşar oldu. 

İncesu daha sonra Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcılığı'nda Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2007 yılında Paris Büyükelçiliği Müsteşarı ve Birinci Müsteşarı olarak 4 sene görev yaptı.

2011-2013 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 

2013-2016 yıllarında Kültürel Diplomasi Genel Müdür yardımcısı oldu.

Lusaka Büyükelçisi olarak 2016 yılında atandı. İncesu daha sonra Güney ve Batı Avrupa İkili İlişkiler Genel Müdürü oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading