Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Seçil Erzan hakkında yeni iddianame! İki kişinin ismini verdi: O adam büyük tefeci

Seçil Erzan hakkında yeni iddianame! İki kişinin ismini verdi: O adam büyük tefeci

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan "sanık", Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani "müşteki-sanık" olarak yer aldı. Seçil Erzan, savcılık ifadesinde, “Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile 10 milyon lira para aldım, 14 milyon lira olarak geri ödedim. Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu.” dedi.

Gündem

25.07.2024, 16:06

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan sanık, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani müşteki-sanık olarak yer aldı.

Söz konusu iddianamede Seçil Erzan'ın, Denizbank'ın bünyesinde özel bir fon olduğunu ve yüksek kar getirdiğini söyledi.

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, Mojtaba Haghani ve Süleyman Arslan'ı bu fona para yatırmaya ikna ettiği ifade edildi. İddianamede ayrıca Seçil Erzan'ın Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar aldığı anlatıldı.

İlerleyen zamanlarda taraflar arasındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisinin ötesine geçtiği vurgulanan iddianamede, Seçil Erzan'ın acil kredi ihtiyacında müştekilerden kazanç karşılığında ödünç para aldığına dikkat çekildi.

Sosyal medyada çok konuşuldu! İzmir Valiliği'nden açıklama: Başına çuval geçirilen kişi ABD askeri mi? Sosyal medyada çok konuşuldu! İzmir Valiliği'nden açıklama: Başına çuval geçirilen... Haberi Görüntüle

''SÜLEYMAN ASLAN BÜYÜK BİR TEFECİDİR''

İddianamede, Seçil Erzan'ın savcılıkta alınan ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile 10 milyon lira para aldım, 14 milyon lira olarak geri ödedim. Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu." dediği aktarıldı.

Cevdet Yılmaz: Çiftçilerimizin yanındayız! Cevdet Yılmaz: Çiftçilerimizin yanındayız! Haberi Görüntüle

''10 MİLYON LİRA ALDIM, 14 MİLYON LİRA ÖDEDİM''

Söz konusu iddianamede Süleyman Aslan'ın birden çok kez yüklü miktarda parayı Seçil Erzan'a verdiğini beyan ettiği yer aldı. Haghani'nin ise ifadesinde ise Seçil Erzan'ın Süleyman Aslan'dan 14 milyon lira geri ödemeli 10 milyon lira ödünç para aldığını, bu parayı Erzan'ın evine kendisinin götürüp bıraktığını, zaman zaman Erzan'ın kendisine 100 bin dolar para verdiğini ancak kendi verdiği 200 bin dolar ana parasını alamadığını söylediği iddianamede yer aldı.

Yılmaz Tunç: Reformlara imza atmaya devam edeceğiz Yılmaz Tunç: Reformlara imza atmaya devam edeceğiz Haberi Görüntüle

6 YILDAN 20 YILA KADARA HAPSİ İSTENDİ

İddianamede futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. İddianamenin devamında Aslan ve Haghani'nin ise "tefecilik" suçundan ayrı ayrı 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanıklar, 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading