Seçil Erzan'dan olay iddialar: Üzerimde sigara söndürüp yüzüme bardak fırlattılar

Seçil Erzan'dan olay iddialar: Üzerimde sigara söndürüp yüzüme bardak fırlattılar

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan yeniden hakim karşısında çıktı. Tutuklu sanık Seçil Erzan, "Bu insanlar 'Denizde kum Seçil'de para' olarak düşünüyorlardı. Üzerimde sigara söndürdüler, pastanede bile yüzüme bardak fırlattılar. 'Ne yaparsan yap, bu parayı bul, bize getir' diyorlardı. Herkes beni çok seviyordu, pamuklara sarıyorlardı" dedi.

Gündem

04.10.2024, 18:06

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Denizbank'ın eski müdürü Seçil Erzan davasında dikkat çeken bi gelişme yaşandı.

30'dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülen banka şube müdürü Seçil Erzan'ın "sanık", Süleyman Aslan ve "Moci" olarak bilinen Mojtaba Haghani'nin "müşteki-sanık" olarak yargılanmalarına başladı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Erzan ve tutuksuz müşteki-sanık Haghani ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Seçil Erzan, sanık Haghani'nin yakın arkadaşının eşi olduğunu ve kendisiyle bu nedenle tanıştıklarını söyledi.

Veysel Yorulmaz neden öldü? Esra Erol'daki Veysel öldürüldü mü? Veysel Yorulmaz neden öldü? Esra Erol'daki Veysel öldürüldü mü? Haberi Görüntüle

''10 MİLYON LİRA ÇEKTİ BEN DE KEFİL OLDUM''

Para desteği istediği Haghani'den bir miktar para aldığını, daha sonra bunu Haghani'nin faiziyle geri aldığını iöne süren Seçil Erzan, şu ifadeleri kullandı;

"Moci'yle bir para alışverişinde bankada 'Süleyman Aslan'dan para alabilir miyiz?' diye düşündük. Süleyman abi geri 14 milyon lira almak şartıyla para vermeyi kabul etti. Moci Aslan'ın hesabından 10 milyon lira çekti, ben kefil oldum. Bu parayla Bozcaada'daki evin ipoteğini kaldıracaktık."

Aldıkları 10 milyon lirayı Süleyman Aslan'a 14 milyon lira olarak geri ödediğini ancak Arslan'ın senedi yırtmadığını ve geri alamadıklarını iddia etti. Bir süre sonra kendisine Aslan'ın 11 milyon lira verdiğini, dolar kurunun artması sebebiyle kendisinden 18 milyon lira ödemesini istediğini belirten Seçil Erzan, bu anlaşmaya uyduğunu ve yine senet imzaladığını ifade etti.

Bakanlıktan CHP'li belediyeye kirlilik cezası: Topladıkları çöpleri dere kenarına döküyorlardı Bakanlıktan CHP'li belediyeye kirlilik cezası: Topladıkları çöpleri dere kenarına döküyorlardı Haberi Görüntüle

''PARA VERMİYORUM DESEN NE OLURDU?''

Mahkeme başkanının "Tekrar para vermiyorum desen ne olurdu?" sorusu üzerine Seçil Erzan, şu cevabı verdi;

"Ben, bir banka müdürüyüm. Bu insanlar benim müşterim. Banka beni işten atardı. Süleyman Aslan'a 3 milyon dolar fazladan ödedim, senetleri geri alamadım. Herkes 'Bize para vereceksin' diyordu. Süleyman Aslan bankanın çok ciddi mevduat müşterisiydi."

İBB ve ABB'nin engelleniyoruz yalanına Murat Kurum'dan cevap: Biz talepleri karşıladık! Artık bahanelerin arkasına sığınma lüksleri yok İBB ve ABB'nin engelleniyoruz yalanına Murat Kurum'dan cevap: Biz talepleri... Haberi Görüntüle

''ÜZERİMDE SİGARA SÖNDÜRÜP YÜZÜME BARDAK FIRLATTILAR''

Seçil Erzan, ayrıca Süleyman Aslan'la para alışverişinin borç adı altında olduğunu, kendisine kesinlikle "fon" kelimesi kullanmadığını savundu.

Sanık Haghani'den aldığı 200 bin lirayı geri ödediğini, aralarında borç kalmadığını anlatan Seçil Erzan, "Mehmet Aydoğdu, o dönemde üst düzey yönetici olmamışken bile 'Mehmet Aydoğdu fonu' demişim gibi konuşuyorlar. Moci'den 200 bin lira aldım, onu da geri ödedim. Alacak vereceğimiz kalmadı. Ben Merve ve Tanın'a gidiyorum kapıyı Moci açıyor. Beni o evde kapıda kilitliyorlar. Üzerimde sigara söndürdüler, pastanede bile yüzüme bardak fırlattılar. Bu insanlar 'Denizde kum Seçil'de para' olarak düşünüyorlardı. 'Ne yaparsan yap, bu parayı bul, bize getir' diyorlardı. Herkes beni çok seviyordu pamuklara sarıyorlardı." dedi.

Türkiye'den Yunanistan'a uyarı: Karasularımız ihlal edilmişti Türkiye'den Yunanistan'a uyarı: Karasularımız ihlal edilmişti Haberi Görüntüle

''SEÇİL ERZAN OYALADI BENİ''

Duruşmada söz verilen sanık Haghani ise ''Seçil Erzan, bana 'Fatih Terim fonu var, boşluk kaldı siz de para verirseniz boşluğu kapatırız, siz de faydalanırsınız.' şeklinde vaatte bulunması üzerine ona toplamda 280 bin dolar verdim. Ancak verdiğim paraları geri alamadım çeşitli bahanelerle oyaladı beni.'' dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bu dosya ile ana dava dosyası arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle iki davanın birleştirilmesine karar verdi.

Heyet, duruşmaya katılmayan Süleyman Aslan'ın ana davanın duruşma günü 15 Kasım'da hazır edilmesi için süre verilmesine hükmetti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading