Yandex Metrica

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda petrol sahasında gerçekleşen çalışma sırasında sondaj kulesi, bilinmeyen bir nedenden dolayı işçilerin üzerinde devrildi. Enkaz altındaki işçilerden 2'si yaralı olarak çıkartılırken bir mühendisin cansız bedenine ulaşıldı.    

Gündem

21.07.2024, 20:28

Valilikten yapılan açıklamaya göre Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında petrol sondaj kulesi devrildi. İşçilerin sondaj kulesinin altında kalmasının bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi.

Galatasaray-Young Boys maçı TRT1 uydu frekansı | TRT1 şifresiz nasıl izlenir? Galatasaray-Young Boys maçı TRT1 uydu frekansı | TRT1 şifresiz nasıl... Haberi Görüntüle

MAĞARA YAPILARI NEDENİYLE ÇÖKME YAŞANDI

Şırnak Valisi Cevdet Atay, "Tüm ekiplerimiz şu an bölgede. Göçük altından çıkarılan vatandaşlarımızın durumu gayet iyi. İlk bilgilere göre mağara yapıları nedeniyle çökme oldu. Ama tabi göçüğün nedeni yapılacak çalışmalar sonucu belli olacak. Göçük altında bir işçi bulunuyor. Olay anında alanda 20 işçimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

29 Ağustos Metrobüs neden gelmiyor kaza mı yaptı? Metrobüs seferleri ne zaman normale dönecek? 29 Ağustos Metrobüs neden gelmiyor kaza mı yaptı? Metrobüs seferleri... Haberi Görüntüle

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

3 İŞÇİ YARALI OLARAK KURTARILDI

Vali Cevdet Atay kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederken sondaj kulesinin altında kalan işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Kazaya ilişkin bir açıklama yayınlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) kule enkazı altında kalan mühendis Mehmet İrfan Güler'in hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. 

Kule enkazının altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan iki işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. 

Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Şırnak'taki kazaya ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattıklarını bildirdi. Sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamada Bayraktar, mühendis Mehmet İrfan Güler'in hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Çalışma arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Kazanın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere kapsamlı bir inceleme başlattık. En kısa zamanda konunun aydınlığa kavuşacağından kimsenin şüphesi olmasın." 

Sağlık Bakanlığı kaza sonrası yayınladığı açıklamada bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personelinin müdahale ettiğini bildirmişti. 

Habere Tepki Ver

2

2

1

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading