Yandex Metrica

Sitede Ara

Şehit Haniye'nin vasiyeti yerine getiriliyor! Ayasofya Meydanı tıklım tıklım! Gazze'ye destek mitingi başladı

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin şehadeti öncesinde yaptığı çağrı üzerine binlerce kişi, Ayasofya Meydanı'nda bir araya geldi. Her yaştan vatandaşın katıldığı miting Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  

Gündem

04.08.2024, 11:09

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Tahran’da İsrail’in alçak suikastıyla şehit oldu. Haniye’nin şehit olmadan önce yaptığı çağrı üzerine tüm STK’lar bugün İstanbul Ayasofya Meydanı’nda bir araya geldi.

İsrail'i protesto etmek ve Gazze direnişine destek vermek için İstanbul'un farklı noktalarından gelen kalablık Ayasofya Meydanı'nda buluştu. Meydana sığmayan kalabalık çevredeki cadde ve sokaklara taştı. Türk ve Filistin bayraklarıyla beraber Kelime-i Tevhid flamaları ve kefiyeler de miting alanında yer aldı.

 

Vatandaşlar, Filistin'e destek sloganları atarken ABD ve İsrail'e tepki gösterdi. "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil ABD Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları atıldı. Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizlerde ise "Gazze'de soykırım var", "İsrail soykırımı durdur", "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" ifadeleri yer aldı.

İstiklal Caddesi küçük bir yağmurda Venedik'e dönüyor: Esnaf, rögar kapaklarını temizlemeyen CHP'den şikayetçi İstiklal Caddesi küçük bir yağmurda Venedik'e dönüyor: Esnaf, rögar kapaklarını... Haberi Görüntüle

BİLAL ERDOĞAN: "HANİYE'NİN VASİYETİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ"

Miting öncesi açıklamalarda bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu ve aynı zamanda İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, "Rahmetli şehidimiz İsmail Haniye şehadetinden hemen önce bütün İslam dünyasına bütün Müslümanlara bir çağrıda bulunmuştu. Cumartesi günü meydanlara çıkın cumartesi günü soykırıma karşı çıkın cumartesi günü ses verin demişti. Tabii biz bunun, onun son çağrısı olduğunu bilmiyorduk. Haniye'nin vasiyetine sahip çıkmak için buradayız. İran ziyareti sırasındaki kalleş pusu tam bir İsrail korkaklığına yaraşır şekilde gerçekleşti ve bu şehidimizin son çağrısı oldu. Dünya barışı Ortadoğu ve Filistin'de barışla olur. Güçlü olmak zorundayız ki Müslümanlara karşı kalkışmayı düşünenler bunu bilsin. Türkiye güçlü olursa dünyada bütün mazlumlar rahat uyur" ifadelerini kullandı.

Miting Kur'an-ı Kerin tilavetiyle başladı.

Mitingde katılımcılara seslenen Bilal Erdoğan, "İsmail Haniye ki hayatını halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandır. Bu uğurda kendisi ve ailesi nice fedakarlıklar yaptı. Haniye aynı zamanda son ve meşru Filistin seçimlerinin seçilmiş başbakanıydı. 10 aydır barış için çalışan lider bir siyasetçiydi." dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu anlamlı buluşmayı öncülük eden Filistin'e destek platformuna, platformdaki sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yüce Rabbimiz şehitlerimizi bize şöyle tasvir ediyor: Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanma. Bilakis onlar diridirler. Allah'ın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde Rab'leri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duyarlar.

İsmail Haniye ki hayatını halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandır. Bu uğurda kendisi ve ailesi nice fedakarlıklar yaptı. Haniye aynı zamanda son ve meşru Filistin seçimlerinin seçilmiş başbakanıydı. 10 aydır barış için çalışan lider bir siyasetçiydi.

Gazzeli kardeşlerimiz 300 gündür dünyanın son asırda gördüğü en vahşi katliamlardan birine maruz bırakılıyor. 40 bin masum Filistinli İsrail barbarlığının kurbanı oldu. Camiler, kiliseler, hastaneler, okullar bombalandı. Gazze'nin neredeyse tamamı devasa bir enkaz yığınına dönüştü. Gazzeli kardeşlerimiz 300 gündür dünyanın son asırda gördüğü en vahşi katliamlardan birine maruz bırakılıyor. Tüm insanlığın gözleri önünde İsrail Gazze'yi çocuk mezarlığına çevirdi."

 

Son dakika... MSB duyurdu! Metina ve Kandil'de PKK'ya darbe! Son dakika... MSB duyurdu! Metina ve Kandil'de PKK'ya darbe! Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ AYASOFYA'DA TOPLANDI

Türkiye de Haniye'nin bu çağrısına sessiz kalmadı. Filistin'e Destek Platformu organizasyonu ile Haniye'nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK'lar ve gönüllüleri Ayasofya Meydanı'nda saat 18:30 bir araya geldi.

STK'lar "Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir" şeklindeki çağrılarla vatandaşları Ayasofya meydanına beklediklerini duyurdu.

Türkiye Gençlik Vakfı, "'Şehit İsmail Haniye'ye sözümüz var' diyerek meydandaki yerini alacağını paylaştı. O paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Şehit İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine Filistin'de şehit düşen ve İsrail zindanlarında esir tutulan kardeşlerimiz için buluşuyoruz. Hakikati haykırmak ve davamızı tüm dünyaya duyurmak için seni de bekliyoruz!

Kuvvet komutanları üzerinden algı operasyonu! Davet edilmelerine rağmen sahneye çıkmadılar yalanı çürütüldü! Kuvvet komutanları üzerinden algı operasyonu! Davet edilmelerine rağmen sahneye çıkmadılar... Haberi Görüntüle

HANİYE'NİN SON İSTEĞİ

“Şehit İsmail Haniye’ye Sözümüz Var” diyerek çağrı yapılan buluşma öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyadan duyurular yapılacak. İsmail Haniye’den “Son Çağrı” buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verilecek. Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı’nda icra edilecek eylemde slogan ve marşlar ile İstanbul’un tek yürek olması bekleniyor.

İsrail işgali altında olan Filistin topraklarında 7 Ekim 2023’den bu yana saldırılar soykırım boyutunda devam etti. Geride kalan 300 günde ise dünyanın gözü önünde 40 bine yakın Filistinli şehit edildi, 91 bin kişi yaralandı. 10 bin Filistinli kayıp, 2 milyonun üzerinde Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Son saldırılarda çocuklarını ve torunlarını şehit veren Hamas Lideri İsmail Haniye de şehadete erenler arasında yer aldı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading