Yandex Metrica

Şehit olan Şeyda Yılmaz'ın polis eşinden yürek burkan sözler: Bakın saldırıyı nasıl ve nereden öğrenmiş

İstanbul Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Şeyda Yılmaz'ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, konuştu. Eşinin saldırıya uğradığını polis telsizinden öğrendiğini belirten Semih Yılmaz, "Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. 'Dudullu Polis Merkezi'ndeki polis yaralandı' diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, 'kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş' dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü" dedi.

Gündem

27.09.2024, 14:05

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde pazar gecesi saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı.

Polis memurlarının da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Eygi açıklaması! Sözcü cevap vermekte zorlandı: 'Aile üyeleriyle temas halindeyiz' Beyaz Saray'dan Ayşenur Eygi açıklaması! Sözcü cevap vermekte zorlandı: 'Aile... Haberi Görüntüle

''SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ''

Türkiye kahreden olayın yasını turarken Şeyda Yılmaz'ın Sivas'taki babaevine taziye ziyaretleri devam ediyor. Taziyeleri kabul eden şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, olayın yaşandığı günden bugüne kadar zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Çok üzgün olduğunu dile getiren Semih Yılmaz, "Sözün bittiği yerdeyiz. İlk haberi aldığımdan bu zamana kadar yaşadığım ve yaşadığımız şeyler çok zor. Tüm ülke arayarak, mesaj atarak destek oldu. Herkes dua ettiğini, ağladığını söyledi. Vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

A Haber'de Erkan Tan neden yok? Erkan Tan ayrıldı mı, istifa mı etti? A Haber'de Erkan Tan neden yok? Erkan Tan ayrıldı mı,... Haberi Görüntüle

SALDIRIYI TELSİZDEN ÖĞRENMİŞ

Saldırı olayının yaşandığı gün kendisinin de görevde olduğunu belirten acılı polis memuru, şunları anlattı;

"Biz aynı vardiyada çalışıyorduk. 17.15'te evden çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. 'Dudullu Polis Merkezi'ndeki polis yaralandı' diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, 'kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş' dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı bilemedim." 

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin kuzeninden 'pes' dedirten ifade Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin kuzeninden 'pes' dedirten ifade Haberi Görüntüle

''ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTİYORDU''

Haberi aldıktan sonra hemen hastaneye geçtiğini anlatan Semih Yılmaz, "Hastanede de diğer silah arkadaşlarım hep yanımdaydı. Müdürlerimiz geldi. Çok dua etik. O, şehit olmayı çok istiyordu. Birkaç kez biz aramızda konuşmuştuk. Önce ben olayım, sonra sen olursun diye. Öyle aldım haberini..." ifadelerini kullandı.

Cuma günü resmi tatil olacak iddiaları! 4 gün çalışma 3 gün tatil dönemi başlıyor mu? Cuma günü resmi tatil olacak iddiaları! 4 gün çalışma 3... Haberi Görüntüle

''DEVLETİMİZ GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEK''

"Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim" diyen Semih Yılmaz, "O konu benim için farklı bir boyut, o konuda pek bir şey diyemiyorum. Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim. Belki söylenecek çok söz var ama devletimizin gereğini yerine getireceğine inancım tam. Başka Şeyda'lar şehit olmasın, başka anaların, babaların, eşlerin, çocukların canı yanmasın. Devletimizden bunu diliyorum. Bu suç makinelerine karşı biraz daha dikkatli olunmasını talep ediyorum. Dediğim gibi ben yandım, başka ailelere ateş düşmesin." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading