Yandex Metrica

Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den yardım eli: 20 bin paket dağıtıldı!

Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den  yardım eli: 20 bin paket dağıtıldı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, sel felaketinin yaşandığı Bangladeş'teki yardım faaliyetlerine ilişkin, "Türkiye olarak STK'larımızla beraber acil ihtiyaçları içeren yaklaşık 20 bin paketin dağıtımını gerçekleştiriyoruz" açıklamasında bulundu.   

Gündem

30.08.2024, 20:09

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın koordinasyonuyla sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e bir ekiple hareket ettiklerini duyurdu.

Boykot siyonistin belini bükecek: Boykot Dedektifi uygulaması uygulamalarda ilk 5'te! Boykot siyonistin belini bükecek: Boykot Dedektifi uygulaması uygulamalarda ilk 5'te! Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YARDIM ELİNİ UZATIYORUZ" 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede zor şartlar altında kalan binlerce kişiye destek olmak amacıyla yardım yapalacağını belirtti. Erdoğan, "Sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren dost ve kardeş Bangladeş’e Türkiye’nin yardım elini uzatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bangladeş'deki sel felaketine ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Başta afetten en çok etkilenen, kara yolu ulaşımının kesildiği bölgelerde olmak üzere toplam 16 bin 750 yardım paketinin dağıtımına başladık. Çalışmalarımızı AFAD’ımız, TİKA’mız ve Türk sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle yoğun şekilde sürdürüyoruz." ifadelerine yer vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bangladeş'e yapılan ve yapılacak olan yardımlarla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; 

Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 42 ilde çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 42 ilde çok sayıda sokak satıcısı... Haberi Görüntüle

"YARDIMLARIMIZI BÖLGEYE ULAŞTIRIYORUZ"

Sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren dost ve kardeş Bangladeş’e Türkiye’nin yardım elini uzatıyoruz. 5 milyondan fazla insanın etkilendiği bu büyük afete karşı AFAD’ımızın koordinasyonunda yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz.

Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne cevap verdi! Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne... Haberi Görüntüle

16 BİNDEN FAZLA YARDIM PAKETİ 

Başta afetten en çok etkilenen, kara yolu ulaşımının kesildiği bölgelerde olmak üzere toplam 16 bin 750 yardım paketinin dağıtımına başladık. Çalışmalarımızı AFAD’ımız, TİKA’mız ve Türk sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle yoğun şekilde sürdürüyoruz.

İrem Derici'nin babası kim? Reklamcı Hulusi Derici kimdir? İrem Derici'nin babası kim? Reklamcı Hulusi Derici kimdir? Haberi Görüntüle

"BANGLADEŞLİ KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ"

Bölgede yürüttüğümüz yardım faaliyetleriyle büyük bir yıkımla karşı karşıya olan Bangladeşli kardeşlerimizi yalnız bırakmıyor, yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle, afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyor, her zaman yanında olduğumuz Bangladeş’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Rehberimiz de önderimiz de Hz. Muhammed'dir' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Rehberimiz de önderimiz de Hz. Muhammed'dir' Haberi Görüntüle

"BANGLADEŞLİ EKİP ARAMA KURTARMA EKİBİNE KATILDI"

Türkiye ve Bangladeş'in ikili ilişkilerine değinen Taşdelen, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Bangladeşli arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye destek verdiğini hatırlattı.AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, "Bangladeşli kardeşlerimiz nasıl 6 Şubat'ta bize destek oldularsa, arama kurtarma faaliyetleri anlamında, biz de onların son 50 yılda yaşadığı en büyük sel felaketinde onlara destek olmak durumundayız" diye konuştu.Sahadaki gözlemler doğrultusunda yardımları sürdüreceklerini belirten Taşdelen, çalışma yürüttükleri Feni bölgesinde sel sonrası su seviyesinin azaldığını ancak halkın ciddi sıkıntı yaşadığını aktardı.

İzmir'i sağanak vurdu yollar çöktü: Araçlar ağır hasarlı İzmir'i sağanak vurdu yollar çöktü: Araçlar ağır hasarlı Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞIYLA İŞBİRLİĞİ 

AFAD olarak selin en çok etkilediği bölgelere yardım ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Taşdelen, yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonucunda tespit edilen acil ihtiyaçlara uygun yardım paketleri hazırladıklarını aktardı.

Taşdelen ayrıca 2017'de Myanmar'dan göç eden Rohingyalı Müslümanlar için Türkiye'nin kurduğu hastanenin, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde rutin faaliyetlerine devam ettiğini ve bu hastanede bir AFAD ekibinin daimi olarak bulunduğunu söyledi. Sel felaketinin ardından 20 Ağustos'ta bu ekiple irtibata geçtiklerini ifade eden Taşdelen, 24 Ağustos'ta sahaya ulaştıklarını ve artık daha etkin bir yardım faaliyeti yürütüldüğünü vurguladı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading