Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar duyurdu: Bayraktar TB3 SİHA'dan bir başarı daha

Selçuk Bayraktar duyurdu: Bayraktar TB3 SİHA'dan bir başarı daha

Baykar firması tarafından Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen ve TCG Anadolu'ya konuşlandırılması hedeflenen Bayraktar TB3'ün test uçuşları kesintisiz devam ediyor. 

Gündem

03.07.2024, 21:32

TCG Anadolu'dan ilk uçuşa gün sayan Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün test uçuşları aralıksız devam ediyor.

Geliştirme süreci tüm hızıyla devam eden ve bu yıl içerisinde seri üretime geçmesi beklenen Bayraktar TB3'ün 2024 sonuna kadar TCG Anadolu'dan havalanması planlanıyor. İlk uçuşunu Cumhuriyetin 100. yılına armağan olarak 27 Ekim 2023 tarihinde yaptıktan sonra çeşitli irtifalarda başarısını başarıyla sürdürüyor. Bayraktar TB3 4. Rampa Kalkış Testi'ni de başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3 toplam 57 test yaptı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, test görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Çanakkale'de orman yangını! Alevler antik kente ulaştı: Ekipler aralıksız müdahale ediyor Çanakkale'de orman yangını! Alevler antik kente ulaştı: Ekipler aralıksız müdahale... Haberi Görüntüle

YERLİ MOTOR İLE İRTİFA REKORU

Bayraktar TB3 SİHA, Edirne’nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen uçuşta 36.310 feet irtifaya çıktığı Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, böylece kritik bir eşiği daha geçti. Milli havacılık tarihimizin irtifa rekoru ise 45 bin 118 feet ile Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’ya ait bulunuyor.

İstanbullular dikkat! Haliç Köprüsü Kadıköy yönü trafiğe kapatılacak: Bakın kaç gün sürecek İstanbullular dikkat! Haliç Köprüsü Kadıköy yönü trafiğe kapatılacak: Bakın kaç... Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU’DAKİ RAMPANIN BENZERİNDEN HAVALANDI

Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ Çorlu’da başlayan ve Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde devam eden testlerde ilk kez 1 Haziran 2024’te rampadan havalandı. Keşan’da Bayraktar TB3’ün konuşlandırılacağı TCG Anadolu’nun güvertesindeki şartlar ile aynı özelliklerde inşa edilen pistte 12 derece eğime sahip bir rampa bulunuyor. Test kampanyası başarıyla ilerleyen Bayraktar TB3, başarılı rampa testleriyle birlikte gemiye çıkmaya giderek yaklaşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading