Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı'

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı'

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı canlı yayında Kızılelma'nın seri üretiminin başladığını 2026'da 10'dan fazla Kızılelma üretmeyi planladıklarını söyledi.

Gündem

03.10.2024, 10:52

Ülke TV yayınına konuk olan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'e, yerli ve milli teknoloji hamlelerine dair soruları cevapladı. TEKNOFEST'in yapıldığı Adana'da düzenlenen programda bir de müjde veren Bayraktar, Kızılelma'nın seri üretime geçtiğini ve 2026'da 10'dan fazla Kızılelma'nın havada olacağını söyledi. 

Bayraktar, Akıncı'nın 10 ülkeye, Bayraktar TB-2'nin 24 ülkeye ihraç edildiğini ifade etti ve Kızılelma'nın daha fazla ülkeye ihraç edilmesini beklediklerini aktardı. 2026'da 10'un üzerinde Kzılelma üretmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, yerli ve milli uçağın tüm bileşenlerinin Türkiye'de yapıldığını, sadece jet motorunun Ukrayna'dan geldiğini hatırlattı. Jet motor üretme istikametinde çalışmaların devam ettiğini bildiren Selçuk Bayraktar, birkaç yıl dışa bağımlı olunacağını ancak sonunda Kızılelma'da birkaç tip motor olacağını söyledi.

Bayraktar sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"İnsanı sürekli eğitimden geçirmeniz lazım. İnsansız hava uçağı öyle değil. Satrançta dünyanın en iyi oyuncusunu bilgisayar 20 sene önce yendi. O adamı 40 yılda yetiştirdiniz, o makine bir defa yapıldı. Düşünün ki Kasparov'u yetiştirmek 40 yıl sürüyorsa, o yazılım saniyeler sürüyor. Yazılıma öğrettiğiniz zaman bir sürü pilotunuz oluyor."

Su kesintileri yaşanabilir! Barajların doluluk oranı alarm seviyesinde Su kesintileri yaşanabilir! Barajların doluluk oranı alarm seviyesinde Haberi Görüntüle

ÖZELLİKLERİ

Temel uçuş performans kriterleri

5 Saat Havada Kalış Süresi

1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

8.5 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı

0.6 Mach Seyir Hızı

0.9 Mach Maksimum Hız

30.000 Feet Operasyonel İrtifa

500 nm Görev Yarı Çapı

Otomatik İniş ve Kalkış

Düşük Görünürlük

Yüksek Manevra Kabiliyeti

Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading