Yandex Metrica

SGK dolandırıcılarına yapay zeka şoku! Artık tespit edilebilecekler

SGK dolandırıcılarına yapay zeka şoku! Artık tespit edilebilecekler

SGK, olamayan teşhis ve tedavilerle ilgili işlemleri tespit edecek. SGK, TÜBİTAK'ın kurduğu yapay zeka sistemiyle beraber devleti zarara uğratanları bulabilecek.  

Gündem

26.09.2024, 14:33

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'Dijital Dönüşüm' projesiyle TUBİTAK desteği sağlamasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu bilişim sistemlerinde artık yapay zekayı kullanacak. Yıllardır süren sahte işlemlerle ilgili tespitleri yapay zeka yapacak. Artık sağlık faturaları, yapay zeka tarafından incelemeye alınacak.

Türkiye öncülük etmişti! Türk dünyası ortak alfabede detaylar belli oldu: Latin harfleri değişmeyecek! Türkiye öncülük etmişti! Türk dünyası ortak alfabede detaylar belli oldu:... Haberi Görüntüle

KAN TESTİNİ BİLE İNCELEYECEK 

Yapay zeka daha önce yapılan şüpheli durumları ve usulsüzlükleri yapay zeka anında tespit edebilecek. Yapay zeka, SGK sistemiyle sisteme girilen ameliyattan başlayarak, basit bir kan testine kadar her işlemi tarayabilecek. Yapılan işlemi incelemekle kalmayıp, hastanın hastalık geçmişi, cinsiyeti ve yaşı gibi verilerlerinide analiz ediyor. Bu sayede yapılan şüpheli işlemlerinde önüne geçilebilecek. 

Boğaz'da rekor denemesi! Jaan Roose Asya’dan Avrupa’ya ip üstünde geçmeye çalışıyor Boğaz'da rekor denemesi! Jaan Roose Asya’dan Avrupa’ya ip üstünde geçmeye... Haberi Görüntüle

SAHTE İŞLEMLER FARK EDİLEBİLECEK   

Bakanlık kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre sistemde yapılan taramalarda kadın hastalara erkeklere özgü hastalıklarla ilgili, erkek hastalara da kadın hastalıkları ile ilgili tıbbi  işlemler ve hizmet faturaları kesildiği tespit edildi. 

Çok yakında! Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi! KIZILELMA ve TB-3 TCG Anadolu ile buluşacak Çok yakında! Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi! KIZILELMA ve TB-3 TCG... Haberi Görüntüle

TESTLER, HASTLIKLAR İLE UYUŞMUYOR

Yapay zeka bu verileri inceleyerek bazı hastalara da tedavisi için geldiği hastalığın dışında başka hastalıklarla ilgili yapılan testler ve tedavilere ilişkin faturalar kesildiğini yakaladı. Kaynaklardan elde edilen bilgiye göre iç hastalıkları ile ilgili bir şikayetle gelen hastaya cilt, hatta göz hastalıkları ile ilgili işlemler yapıldığı tespit edildi.

Ünlü spor yazarından acı haber! Ahmet Çakır hayatını kaybetti Ünlü spor yazarından acı haber! Ahmet Çakır hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

YOLSUZLUK SON BULACAK 

Yapay zekanın SGK sistemine dahil olmasının ardından yolsuzlukların önüne geçilebilecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalar, önlenebilecek yolsuzlukların karşılığının tahmini 3 ila 4 milyar TL'yi bulacağı hesaplandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading