Şiddetli kar geliyor! Meteoroloji'den kırmızı alarm! Okulları tatil edebilir

Şiddetli kar geliyor! Meteoroloji'den kırmızı alarm! Okulları tatil edebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan kritik uyarıda bu hafta şiddetli kar yağışının olacağı duyuruldu. Peki hangi illerde kar yağışısı olacak. Kar yağışı okulları tatil edecek mi?

Gündem

20.10.2024, 16:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz ile İstanbul'un Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Antik kentte heyecan veren keşif! İşte 2 bin yıllık o yazıt... Antik kentte heyecan veren keşif! İşte 2 bin yıllık o... Haberi Görüntüle

O İLLERDE KAR YAĞIŞI OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu illerimizin 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TEV bursu ne zaman açıklanacak? TEV bursu ne zaman açıklanacak? Haberi Görüntüle

BAYBURT, ARTVİN, RİZE VE TRABZON'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji Bayburt ve Ardahan için kar uyarısında bulundu. Genel hava durumu değerlendirmesinde, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklığın ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Bayburt'ta öğlen saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun etkili olacağını duyuran Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden, "Bölgemiz genelinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ardahan'ın kuzeyi ile Bayburt ve çevresinin karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor" açıklaması yapıldı.

Bayburt'un Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinin merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji “Artvin, Rize, Trabzon” için sağanak ve kar uyarısında bulundu. Söz konusu illerin valiliklerinden henüz kar tatiline ilişkin bir açıklama gelmedi.

Magnum çekiliş sonuçları 2024! 200.000 TL kazanan asil ve yedek isim listesi... Magnum çekiliş sonuçları 2024! 200.000 TL kazanan asil ve yedek... Haberi Görüntüle

TERMOMETRELER -12,5’Ü GÖRDÜ

Erzurum ve çevresinde bir yandan kar yağışı yüksek kesimlerden başlayarak yerleşim alanlarına doğru etkisini gösterirken bir yandan da termometreler hızla düşmeye başladı. Doğu Anadolu Gözlemevi’nden sıcaklık-12,5’e kadar düştü.

3 bin 170 rakımlı Konaklı Karakaya Tepeleri'ne kurulan Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), Eylül ayında Türkiye’nin en soğuk yerlerinin başına yerleşti. Yüzölçümü ve sahip olduğu geniş coğrafya ile farklı iklimleri bünyesinde bulunduran Erzurum’da sıcaklıklar; Yakutiye/Kırkgöze Dumlu’da - 9.3, İspir Ulutaş’ta -8,8, Karayazı’da -6.6 ve Uzundere’de 1 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğü; bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ardahan'ın kuzeyi ile Bayburt ve çevresinin karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edildiğini açıkladı. Uzmanlar azalan sıcaklıklar karşısında zirai don uyarısında bulunarak, “Bölgemiz genelinde gelecek hafta ortasına kadar zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.” dediler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading