Yandex Metrica

Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor?

Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor?

Temmuz ayından itibaren 10 lira zam gelen sigara gruplarına yeni düzenleme geliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sigaraya uygulanan nispi Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi. Yapılan bu düzenleme ile birlikte sigara fiyatlarında değişikliğe gidilmesi bekleniyor.  

Gündem

15.09.2024, 13:11

Vergi oranlarında yapılan değişikliklerin sigara fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Yeni düzenlemeyle, sigara​ başına uygulanan maktu vergi​ 5,7 TL’den 7,8 TL’ye çıkarıldı. Sigara​ zammını 2 lira azaltacak vergi​ ayarına göre fiyatların aşağı gelmesi bekleniyor.

KAOS 2. sezon ne zaman çıkacak? Kaos dizisi 9. bölüm var mı? KAOS 2. sezon ne zaman çıkacak? Kaos dizisi 9. bölüm... Haberi Görüntüle

2 TL İNDİRİM BEKLENTİSİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı​, nispi vergiyi düşürüp maktu vergiyi artırarak şirketlerin fiyata daha az zam​ yapması ve sigara​ zammının enflasyona etkisini azaltmak için kolları sıvadı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sigaraya uygulanan nispi Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi​ tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Böylece azalan nispi vergi​ oranı çarpan oranını geriye çekti.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

SİGARA FİYATLARI DAHA AZ ZAMLANACAK

Temmuz ayından itibaren 10 liradan fazla zamlanan sigaralar, bu düzenleme ile artık daha az zamlanacak.

Çarpan 5,2 lira yerine 4,4 liraya inince zam​ tutarı da yaklaşık 2 lira düşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading