Yandex Metrica

Sigaraya 'izmarit vergisi' mi geliyor? İzmarit vergisi nedir?

Sigaraya 'izmarit vergisi' mi geliyor? İzmarit vergisi nedir?

Sigaraya 'izmarit vergisi' mi geliyor? Son günlerde yeni vergi tartışmaları devam ederken sigara ve tütün ürünlerinden de yeni bir vergi alınabileceği iddiası gündeme geldi. İzmarit vergisi olarak adlandırılan bir model üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Peki nedir bu izmarti vergisi?

Gündem

02.07.2024, 13:13

Sigaranın sağlığa zararları pek çok alanda halka anlatılmaya devam ediliyor. Ancak ne yazık ki sigara tüketiminde ülkemiz Avrupa'da üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Tütün ürünlerinin satışının yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidileceği iddia edildi. Ayrıca bu değişiklikle sigara izmaritlerinin temizlenmesi için de izmarit vergisi alınacağı iddia edildi.

2024 zamlı 1 kwh elektrik kaç TL? 1 kilowatt elektrik kaç para? 2024 zamlı 1 kwh elektrik kaç TL? 1 kilowatt elektrik... Haberi Görüntüle

SİGARALARA İZMARİT VERGİSİ Mİ GELİYOR?

Sigara kullanımının kısıtlanması için harekete geçildi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre;  Sigara kullanımını düzenleyen kanunun değiştirilmesi için Meclis'in yeni yasama döneminde taslak metin üzerinde çalışılacağı öğrenildi. Sigaradan izmarit vergisi alınmasının da gündemde olduğu iddia edildi.  Sigara şirketlerine sigara izmaritlerinin temizlenmesi için vergi getirileceği iddiası gündeme geldi. 

Provokatörler sönen ateşi körükleme peşinde! Market sahibinden nefret suçu: İş yerime gelenler orada can verir! Provokatörler sönen ateşi körükleme peşinde! Market sahibinden nefret suçu: İş... Haberi Görüntüle

İZMARİT VERGİSİ NEDİR?

Sokaklarda caddelerde ve parklarda çevre kirliliğine neden olan şeylerin başında sigara izmaritleri geliyor. Sigara izmaritlerinin temizlenmesi konusunda yerel yönetimler ekstra yük ve çaba harcıyor. Tütün şirketlerinin bu kirlilik için izmarit vergisi vermesi gündemde. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading