Yandex Metrica

Silahımı belime taktım! Süleyman Soylu 15 Temmuz gecesini anlattı: Çankaya'ya gelseydi onu öldürecektik!

Türkiye'nin en uzun ve en karanlık günlerinden biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin üzerinden 8 yıl geçti. Aradan 8 yıl geçsede hain geceye dair bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'un yıl dönümünde o gece yaşadıklarını anlattı.    

Gündem

12.07.2024, 12:41

O gün önce kara bir leke, ardından da bir destan olarak kazındı akıllara. Sakin başlayan günün akşamında anormal bir hareketlilik vardı. Saat 21.30'da Genelkurmay Karargahı'ndan silah sesleri yükseldi.

15 Temmuz gecesi kara bir leke, ardından da bir destan olarak kazındı tüm dünyanın aklına. Ordunun içine sızmış FETÖ'cü teröristler kendi vatandaşına kurşun sıkarak darbe yapmaya çalıştı. Vatandaşın tepkisi, devlet görevlilerin dik duruşu sonrası bu darbe girişimi başarılı olmadan destan yazılarak önlendi. Eski  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o hain gecede neler yaşandığını anlattı. 

Tamamı 15 Temmuz'da yayınlanacak olan röportajın bir bölümünde 15 Temmuz  akşamı önce babasıyla telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Süleyman Soylu, röportajda şu açıklamalarda bulundu; 

Son dakika: Tiyatronun acı kaybı... Genco Erkal 86 yaşında hayatını kaybetti: İşte son sözleri Son dakika: Tiyatronun acı kaybı... Genco Erkal 86 yaşında hayatını... Haberi Görüntüle

"SİLAHI BELİME TAKTIM"

"Önce babamla telefonda konuştuk, kendisiyle helalleştik. Ben Çankaya Köşkü'nden çıkarken silahı belime taktım. Çankaya Köşkü'ndekilere dedim ki burası sizin namusunuzdur buraya bizim dışımızda kim gelirse vurun.

Bakan Yerlikaya duyurdu: EGM'de 2024 yılı Genel Atamaları yapıldı Bakan Yerlikaya duyurdu: EGM'de 2024 yılı Genel Atamaları yapıldı Haberi Görüntüle

 "ÇANKAYA'YA GELSE ÖLDÜRECEKTİK"

TRT'ye girdiğim an orayı basan yarbayla karşı karşıya geldiğini söyleyen Süleyman Soylu, "Ben onun telsizine vurdum. Telsiz düştü, yarbayın elbisesini de sıyırdık.Darbeyi yapan yani başında olan paşa eğer Çankaya Köşkü'ne gelmiş olsaydı onu orada öldürecektik." dedi. 

Barış Saylak kimdir? Muğla Tarım ve Orman Müdürü nereli? Barış Saylak kimdir? Muğla Tarım ve Orman Müdürü nereli? Haberi Görüntüle

248 KİŞİ ŞEHİT OLDU 

15 Temmuz 2016 akşamı başlayan askeri darbe teşebbüsü, Fethullahçı teröristler tarafından organize edildi. Devlet görevlilerinin kararlılığı, vatandaşın gayretiyle darbeciler derbest edildi. Ülke çapında darbecilere yönelik gözaltılar yapıldı. Daha sonra darbeciler tutuklandı.

Darbeciler, 248 vatandaşımızı şehit ederken yüzlerce kişi de 15 Temmuz akşamı çıkan çatışmalar sonucunda yaralandı.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading