Silahlarla seri atış yapıldı! MSB’den dikkat çeken paylaşım: Kilit kapanıyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyi Pençe-Kilit Harekat sahasında makineli silahla atış yapılırken sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşılan video da 'Kilit kapanıyor' notu düşüldü.  

Gündem

06.07.2024, 18:50

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit Harekatı’ndan bir video paylaştı. “Kilit kapanıyor.” notuyla paylaşılan videoda harekat sahasında makineli silahla atış yapıldığı görüldü.

Taş Kağıt Makas dizisi bitti mi, neden yok? Taş Kağıt Makas dizisi bitti mi, neden yok? Haberi Görüntüle

KİLİT KAPANIYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

"Kilit kapanıyor. Irak'ın kuzeyi Pençe-Kilit Harekat sahası." 

Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının  yeni bir aşaması' Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa... Haberi Görüntüle

MAKİNELİ SİLAHLA SERİ ATIŞ YAPILDI

Paylaşılan videoda, belirlenen hedeflere makineli silahla atış gerçekleştirildiği görüldü.

PENÇE OPERASYONLARI DÖRT AŞAMADAN OLUŞUYOR

Pençe operasyonları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde PKK'ya karşı başlattığı sınır ötesi harekât olan Kararlılık Harekâtı'nın devamı olan operasyonlardır. Pençe Operasyonu, Pençe-2 Operasyonu, Pençe-3 Operasyonu ve Pençe-Kaplan Operasyonu olarak dört aşamada devam etmiştir.

Oğlunun adı soruşturmaya karışmıştı! AK Partili isim istifa etti: Partime zarar gelmesin! Oğlunun adı soruşturmaya karışmıştı! AK Partili isim istifa etti: Partime... Haberi Görüntüle

TÜRK YAPIMI BALİSTİK FÜZE İLK KEZ BU OPERASYONLARDA KULLANILDI 

 Pençe-Kartal Operasyonu ile Mahmur'un ve Sincar'ın da vurulduğu bir hava taarruzu düzenlenmiştir. Operasyonlar süresince TSK Kuzey Irak'ta Hakurk, Sinat-Haftanin bölgelerine askerî üs kurarak ilerlemekte ve bölgeye yerleşmektedir. Türk yapımı balistik füze olan Bora da ilk kez bu operasyonlar süresinde denenmiştir.

Bakan Kacır müjdeyi verdi: Türkiye çip üretir hale gelecek Bakan Kacır müjdeyi verdi: Türkiye çip üretir hale gelecek Haberi Görüntüle

PKK'NIN KİLİT İSİMLERİ BU OPERASYONLARDA ÖLDÜRÜLDÜ 

Pençe operasyonları sırasında "Botan" kod adlı Hacı Kurhan, "Kendal" kod adlı Metin Akgün, "Pelşin Tolhildan" kod adlı Gülüzar Tural, "Dr. Jiyan Garzan" kod adlı Saliha Kaytar, "Kawa Garzan" kod adlı Nedim Karakulak ve "Berivan Sarya" kod adlı Galya Bekir öldürülmüştür.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading