Slovakya Başbakanı Robert Fico silahla vuruldu! (Robert Fico kimdir)

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahla vuruldu! (Robert Fico kimdir)

Avrupa'yı ayağa kaldıran bir suikast gelişmesi uluslararası ajanslara son dakika koduyla düştü. Slovakya Başbakanı Robert Fico uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Robert Fico'ya suiakstin neden yapıldığı konusunda ise henüz bir açıklama gelmedi. 

Gündem

15.05.2024, 20:03

Slovakya Başbakanı Robert Fico kabine toplanıtısı sonrası silahlı saldırgan tarafından kurşunlandı. Handlova kentindeki kabine toplantısından sonra yaralanan Fico'nun hastanede tedavi altına alındığı belirtiliyor. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, birkaç el silah sesi duyduğunu ve bir adamın polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

ROBERT FİCO KİMDİR?

Robert Fico 4 Nisan 2012'den bu yana Slovakya Başbakanıdır. Fico 15 Mayıs 2024 Cuma günü Handlova kentindeki kabine toplantısının ardından silahlı saldırıda yaralandı. Karnından yaralandığı açıklanan Fico'nun hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

Robert Fico 15 Eylül 1964 yılında dünyaya geldi. 4 

4 Temmuz 2006'dan 8 Temmuz 2010'a kadar Başbakanlık görevinde bulunmuştu.

Yön-Sosyal Demokrasi (SMER-SD) partisinin lideridir. İ

1992'de (Çekoslovakya'da iken) Parlamento'ya girdi. Siyaset yaşantısına Yön-Sosyal Demokrasi (SMER-SD)partisinde devame diyor. 

2006 parlamento seçimlerinde partisinin zaferi sonrasında ilk kabinesini kurdu.

2012 parlamento seçimlerinde SMER-SD'yi başkan seçtikleri bir zaferle Başbakan olarak yeniden seçildi, 83 sandalye kazandı ve Parlamentoda salt çoğunlukla bir hükûmet kurdu.

2013'te Cumhurbaşkanı adayı oldu ancak 29 Mart 2014'te ikinci tur oylamada Andrej Kiska'ya kaybetti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading